27.7.2017 18:15

ΒΙΝΤΕΟ- «Εφάρμοζα τη μελέτη της ΔΕΠΑΝΟΜ η οποία είχε επικαιροποιηθεί κι εγκριθεί»

• ΒΟΜΒΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗ μετά τα όσα του καταλογίζονται ως ευθύνες για τις εργασίες που επιχείρησε να ξεκινήσει στην Παθολογική.

Ο πρώην διοικητής του «Σκυλιτσείου», Γ. Επιτροπάκης ... απασφαλίζει για όσα του καταμαρτυρήθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα σχετικά με τις παραλείψεις του στις εργασίες επισκευής της Παθολογικής πτέρυγας, οι οποίες ξεκίνησαν επί των ημερών του αλλά σταμάτησαν από τις επόμενες διοικήσεις.

«Πρόθεσή μας ήταν να κάνουμε μία ανακαίνιση στην Παθολογική Κλινική ίδια με αυτή που είχε κάνει ΔΕΠΑΝΟΜ στο Γ’ Κτίριο, που λειτουργούν σήμερα η Παθολογική και η Παιδιατρική. Στηριχτήκαμε στα σχέδια της ΔΕΠΑΝΟΜ για να κάνουμε ακριβώς τα ίδια και στο κτίριο Β’. Κάναμε κάποιες μικρές παρεμβάσεις ώστε να διαμορφώσουμε τους χώρους καλύτερα ώστε να μην υπάρχουν 4κλινα δωμάτια αλλά 3κλινα και βάλαμε μπάνια σε κάποια δωμάτια», εξηγεί αρχικά.

-          Είναι όμως εφικτό το «copy-paste» μία μελέτης;

Γ.Ε.: Είναι σχεδόν τα ίδια κτίρια. Γι’ αυτό και ο κ. Μελέκος που έκανε τη μελέτη και απεφάνθη ότι η στατική επάρκεια του κτιρίου που θα γινόταν ανακαίνιση δεν είναι καλή,  είπε ότι το ίδιο συνέβαινε και στη σημερινή Παθολογική Κλινική. Μα αν πράγματι είναι έτσι, τότε πως νοσηλεύονται ασθενείς στην Παθολογική; Όμως η ΔΕΠΑΝΟΜ - και θέλω να το ξεκαθαρίσω - είχε ξεχωριστές μελέτες για τα κτίρια 2 και 1. Οι μελέτες είναι πανομοιότυπες γιατί τα κτίρια είναι πανομοιότυπα. Η όλη διαδικασία της ανακαίνισης έγινε σε συνεργασία με τη ΔΕΠΑΝΟΜ. Υπήρξαν και επικαιροποιήσεις των μελετών, οι οποίες εγκρίθηκαν.

-  Δηλαδή μελετητικά ήταν πλήρης ο φάκελος;

Γ.Ε.: Φυσικά. Θα ήθελα να πω στον κ. Μελέκο, επειδή εκτίθεται κιόλας, ότι, αν με τις παρεμβάσεις έχουμε επιβαρύνει τον όροφο της παλαιάς Χειρουργικής έστω και με ένα τούβλο, εγώ θα πω δημόσια ότι έκανα λάθος και θα ζητήσω συγγνώμη. Είπε δηλαδή ψέματα ότι επιβαρύναμε τον φέροντα οργανισμό. Ό,τι κάναμε το κάναμε με γυψοσανίδες και ψευτοχωρίσματα. Σε ότι αφορά στην οροφή απλά την επισκευάσαμε. Τα δε εξαεριστικά μηχανήματα δεν είναι, νομίζω, άξια αναφοράς.

- Η μελέτη σε τι κόστος εργασιών κατέληγε;

Γ.Ε.: Στην αρχή είχαμε δυο προϋπολογισμούς. Είχαμε μία μελέτη που προέβλεπε ήπια ανακαίνιση, που προέκυπτε κόστος εκτέλεσης 400.000 ευρώ, μετά όμως που είπαμε ότι πρέπει να γίνει κάτι πιο σωστό και ολοκληρωμένο ανέβηκε το κόστος στις 800.000 ευρώ.

- Εσείς τότε τί είχατε  διαπιστώσει για την Παθολογική και είχατε προχωρήσει στις διαδικασίες;

Γ.Ε.: Έβλεπα αυτά τα οποία όλοι είδαμε. Να πέφτουν τα ταβάνια, η περίθαλψη να είναι σε αθλία κατάσταση, να υπάρχουν υγρασίες, να μπαίνουν νερά από τα παράθυρα, να μην υπάρχει θέρμανση, να μην υπάρχει κλιματισμός.

- Τα είχατε μεταφέρει αυτά στο Υπουργείο;

Γ.Ε.: Τα είχα μεταφέρει και τα ήξεραν. Και όταν με κάλεσαν στο  Υπουργείο Υγείας για να τους εξηγήσω για ποιο λόγο επιθυμούμε την πώληση του οικοπέδου στο Lidl, όπου από εκεί θα παίρναμε 420.000 (είχαμε συμφωνήσει τιμή εκκίνησης 320.000 ευρώ και ότι θα έκλεινε στις 420.000 ευρώ), τους εξήγησα ότι είναι ένα οικόπεδο χωρίς ιδιαίτερα έσοδα για το Νοσοκομείο και χωρίς προσβάσεις που μόνο ένας όμορος ιδιοκτήτης μπορεί να το πάρει και να το αξιοποιήσει. Ένα ακόμη μεγάλο ψέμα που είπαν είναι ότι σταμάτησαν την πώληση. Η πώληση έχει σταματήσει επί των ημερών μου και όχι επί των ημερών της κ. Βουτιέρου.

Προσωπικά δεν ήθελα να παραμείνω στο Νοσοκομείο από τη στιγμή που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε για μία ημέρα, αλλά έμενα για την ολοκλήρωση της  δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου και για την πώληση του οικοπέδου στο Lidl. Όταν είδα ότι η πώληση του οικοπέδου είναι χαμένη υπόθεση γιατί το Υπουργείο δεν έδινε την άδεια, παραιτήθηκα και σηκώθηκα κι έφυγα.

Απαξιωτική προς το πρόσωπο μου η στάση της Ελ. Βουτιέρου

-          Φαντάζομαι ότι κατά τη διαδικασία παράδοσης- παραλαβής του Νοσοκομείου είχατε επικοινωνία με την κ. Βουτιέρου.

Γ.Ε.: Καμία απολύτως. Προσπάθησα να καλέσω την κ. Βουτιέρου 2-3 φορές στο τηλέφωνο και απαξιωτικά δεν δέχθηκε να με πάρει πίσω. Την καλούσα δηλαδή,  μου έλεγε «κλείσε θα σε πάρω αργότερα» και δεν με έπαιρνε ποτέ πίσω. 

Με την κ. Κανταράκη δεν έχω καμία επικοινωνία. Δεν με ενόχλησε ποτέ κανείς για τίποτα. Παρόλο που προσπάθησα να παρέμβω για να υπάρχει επικοινωνία με το Ίδρυμα Νιάρχος, δεν κατάφερα να βρω κανέναν. Δεν ήθελα να χαθεί η δωρεά και να πάει όλος ο κόπος μας χαμένος.

-          Έχετε κατασταλάξει για ποιο λόγο η διαδικασία επισκευής της Παθολογικής σταμάτησε κάποια στιγμή;

Γ.Ε.: Είχε πάρει μία θετική δημοσιότητα για εμένα και αυτό τους ενοχλούσε. Δεν το επιδίωξα. Ό,τι έκανα το έκανα για το Νοσοκομείο. Ήθελα επί διοικήσεώς μου να αφήσω ένα έργο πίσω μου. Να μην πει δηλαδή ο κόσμος ότι ήρθα εδώ για να κάνω τον διοικητή.

- Σας προβληματίζουν οι αναφορές περί εξεταστικών επιτροπών;

Γ.Ε.: Αυτά είναι γελοία. Απλώς γελοία. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες αλλά τώρα τις θυμήθηκαν;. Εμείς προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα έργο και μας σταμάτησαν. Ήταν ένα έργο για τον Χιώτη. Θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί όλη η Χίος.

Θεωρώ ότι η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος έχει αποσυρθεί

- Πως θα βρίσκονταν το ποσό των 800.000 ευρώ που προαναφέρατε για την αποπεράτωση του έργου;

Γ.Ε.: Το Ίδρυμα Νιάρχος προέβλεπε το ποσό που θα διέθετε να είναι μεγαλύτερο. Μετά την αποχώρηση τη δική μου, μείωσαν το ποσό γιατί δεν ήξεραν ποια θα είναι η κατάληξη. Είπαν δηλαδή ότι θα δώσουν αυτό το ποσό, τις 450.000 ευρώ, και αν ζητούσε η νέα διοίκηση κάτι συμπληρωματικό θα το έπαιρνε. Ας ρωτήσει σήμερα η διοικήτρια του Νοσοκομείου με ένα έγγραφό της στο Ίδρυμα Νιάρχου αν ισχύει η δωρεά. Γιατί δεν ισχύει. Η διαδικασία θα πρέπει να γίνει από την αρχή. Δεν θα σχολιάσω τίποτα αλλά θεωρώ ότι η δωρεά έχει αποσυρθεί μετά από 2 χρόνια και είναι λογικό. Αντί να βγαίνει η κ. Βουτιέρου ή η κ. Κανταράκη και να λένε ότι η δωρεά ισχύει, καλύτερα να ρωτήσουν το Ίδρυμα και να δημοσιοποιήσουν την απάντηση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ