Υγεία

14/11/17 13:49

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:26

ΒΙΝΤΕΟ- Απαραίτητος ο προληπτικός έλεγχος για τον διαβήτη

• ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Διαβήτη ο Σύλλογος Διαβητικών σε συνεργασία με το «Βοήθεια στο σπίτι» και το Κοινωνικό Φαρμακείο εξέτασαν πολλούς Χιώτες.

«Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Διαβήτη» η σημερινή και ο Σύλλογος Διαβητικών Χίου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο και το πρόγραμμα του Δήμου «Βοήθεια στο Σπίτι» βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο Δημαρχείο,  για να μετρήσουν δωρεάν το σάκχαρο και την αρτηριακή πίεση των συμπολιτών μας.

Ο διαβήτης αποτελεί μια από τρεις μάστιγες της εποχής που διανύουμε, τόνισε η επίτιμη πρόεδρος του Συλλόγου των Διαβητικών, Αγγ. Μαυρώνη Σίσκου. «Δυστυχώς για εμάς, υπάρχουν πολλοί διαβητικοί στο νησί. Πρέπει να πούμε ότι ο διαβήτης δεν σχετίζεται μόνο με τη διατροφή, αλλά και με το στρες», ανέφερε στον «π» η πρόεδρος.

Με αρτηριακή πίεση 14 και 7 βρέθηκε ο δήμαρχος Χίου, Μαν. Βουρνούς, που υποβλήθηκε στην  προληπτική εξέταση. «Η σημερινή αποτελεί μια ημέρα που θα πρέπει όλοι να ελεγχτούμε προληπτικά. Το Κοινωνικό Φαρμακείο όπως και ο Σύλλογος Διαβητικών  φροντίζουν πάντα τέτοια μέρα, και όχι μόνο, να προλαμβάνουν καταστάσεις κάνοντας δωρεάν ελέγχους στους Χιώτες», δήλωσε ο Μαν. Βουρνούς.

Σημαντικός και αναντικατάστατος είναι ο ρόλος του Κοινωνικού Φαρμακείου, καθώς καθημερινά βοηθάει πολλούς με  διανομή δωρεάν φαρμάκων. «Το Κοινωνικό Φαρμακείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του Διαβήτη, βρίσκεται στο Δημαρχείο για να συλλέξει φάρμακα για τους ωφελούμενους του. Να υπενθυμίσουμε ότι το Φαρμακείο στεγάζεται στο κιόσκι στην οδό Λάδης και προσπαθεί να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα φάρμακα γίνεται. Όποιος θέλει και μπορεί, ευχαρίστως να βοηθήσει», κατέληξαν  οι δύο υπεύθυνες του Κοινωνικού φαρμακείου, Ελ. Περράκη και Αγγ. Κοψάρη.