27.4.2021 14:57

Άυλη συνταγογράφηση: Πώς μπορείτε να εγγραφείτε στην υπηρεσία

Η άυλη συνταγογράφηση είναι μια υπηρεσία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. Αν ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνετε από τον γιατρό σας τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεών σας με μήνυμα (sms) ή ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail) στο κινητό σας και όχι με εκτυπώσεις. Με την εγγραφή σας μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω SMS ή email για ιατρικά σας ραντεβού.

Πρακτικά η άυλη συνταγογράφηση αντικαθιστά την έντυπη συνταγή ή/και τα παραπεμπτικά εξετάσεων σε ηλεκτρονική μορφή. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα στους χρονίως πάσχοντες να λαμβάνουν συνταγή εξ αποστάσεως, χωρίς δηλαδή την επίσκεψη στο θεράποντα ιατρό.

Συγκεκριμένα, οι θεράποντες ιατροί μπορούν να επανεκδίδουν μηνιαίες ή επαναλαμβανόμενες συνταγές, που αφορούν σε σταθερή φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνουν οι χρονίως πάσχοντες και οι οποίες θα εκτελούνται στα φαρμακεία.

Άυλη συνταγογράφηση: Πώς ενεργοποιείται η υπηρεσία

Η ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.

Μετά την είσοδο και την ταυτοποίησή σας στην υπηρεσία, επιλέγετε τον τρόπο λήψης της άυλης συνταγής (SMS ή e-mail).

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ενεργοποίησης βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα στοιχεία:

  • Στοιχεία ταυτοποίησης στην υπηρεσία
    -Τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο TaxisNet (όνομα χρήστη και κωδικό) προκειμένου να ταυτοποιηθείτε μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).
    -Εναλλακτικά τα στοιχεία του λογαριασμού σας στο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
  • Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του άμεσα ασφαλισμένου ή του εξαρτώμενου μέλους κάτω των 18 ετών.
  • Το κινητό σας τηλέφωνο ή/και πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο (e-mail), για να σας αποσταλούν κωδικοί επιβεβαίωσης πριν την ενεργοποίηση.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση και για οποιοδήποτε εξαρτώμενο μέλος κάτω των 18. Για κάθε μέλος η διαδικασία γίνεται ξεχωριστά, εισάγοντας κάθε φορά τον αριθμό ΑΜΚΑ του εξαρτώμενου μέλους και όχι τον προσωπικό σας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ