2.9.2020 12:21

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στη Χίο [video]

4 νέα ασυμπτωματικά κρούσματα ταυτοποιήθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου χωρίς να συνδέονται με άλλα γνωστά περιστατικά στο νησί

Την ανησυχία των αρχών έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων στη Χίο, τις τελευταίες ημέρες, καθώς μόνο τις τελευταίες ώρες ταυτοποιήθηκαν από το Νοσοκομείο Χίου 4 νέα κρούσματα.

Αυτό που προβληματίζει τους εμπλεκόμενους φορείς είναι ότι, πρόκειται για 4 κρούσματα που δεν συνδέονται με ήδη γνωστά περιστατικά στη Χίο αλλά αποτελούν νέες περιπτώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, αναφέρθηκε στη σημασία της πρόληψης και της τήρησης των μέτρων, λέγοντας ότι οι πολίτες θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σημείωσε δε ότι, αν η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί, όπως στην περίπτωση της γειτονικής Μυτιλήνης που ήδη θρηνεί 5 θύματα από τον κορωνοϊό τότε, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα υπάρξει επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται ήδη στη Λέσβο θα βρεθεί και στη Χίο, προκειμένου να πραγματοποιήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ