15.6.2018 16:51

Αναγκαιότητα η αναβάθμιση και η πλήρης στελέχωση των ΚΕΦΙΑΠ

Συνολικά 30 άτομα άδραξαν την ευκαιρία και εξετάστηκαν δωρεάν από τρεις φυσιάτρους (ειδικότητα που δεν υπάρχει στη Χίο) στο πλαίσιο της δράσης που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου, ο Παγχιακός Σύλλογος Α.με.Α και το τμήμα Μελέτης και Αποκατάστασης Κακώσεων του Νωτιαίου Μυελού της Ελληνικής Εταιρίας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

Άτομα με κάκωση νωτιαίου μυελού, σκλήρυνση κατά πλάκας, σπονδυλοδεσίακλπ, συναντήθηκαν με τους φυσιάτρους, εξετάστηκαν και πήραν οδηγίες.

Η δράση  αυτή, απέδειξε πόσο χρήσιμη και απαραίτητη είναι η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ και πόσο υστερεί η απόδοσή του, λόγω της υποστελέχωσης και του περιορισμού του χώρου του, από την «κατάληψη» άλλων δομών που προσωρινά, πλην όμως μόνιμα έχουν εγκατασταθεί, αφού το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» εδώ έχει αποδειχθεί περίτρανα. Αυτό ήταν και ένα από τα θέματα που συζητήθηκε την επόμενη ημέρα στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ομήρειο,  με θέμα «Διατήρηση καλής υγείας και ποιότητας ζωής για τα άτομα με κάκωση/βλάβη νωτιαίου μυελού», η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.μεΑ. Βορείου Αιγαίου και οι φορείς – μέλη της δηλώνουν ότι ξεκινούν τον αγώνα για την αναβάθμιση και στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ, με σκοπό τη σωστή λειτουργία του, με παροχή υπηρεσιών ειδικών θεραπειών, όπως φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχολογική στήριξη ατομική και οικογενειακή, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με κάκωση/βλάβη νωτιαίου μυελού και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ