17.3.2020 10:57

639.000 ευρώ στο «Σκυλίτσειο» μέσω ΕΣΠΑ

Για την κάλυψη των αναγκών της δομής ψυχικής υγείας του Γ.Ν. Χίου

Η λειτουργία του Ψυχιατρικού Τμήματος του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου με συνολικό προϋπολογισμό 638.541 €.

Στα πλαίσια της προώθησης της αποϊδρυματοποίησης και της συρρίκνωσης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων, εντάσσεται η πλήρης ανάπτυξη και λειτουργία ψυχιατρικής κλινικής 9 κλινών εντός  του Σκυλίτσειου νοσοκομείου, στο ισόγειο κτιρίων που εκτελούνται εργασίες αναβάθμισης και διαρρύθμισης, με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2020. Στα πλαίσια του παραπάνω έργου, εντάσσεται και η προμήθεια ξενοδοχειακού– ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ως φυσικό αντικείμενο της πράξης ένταξης για τη λειτουργία του Ψυχιατρικού Τμήματος νοείται η απασχόληση του προσωπικού που θα στελεχώσει την ψυχιατρική κλινική, θα ενισχύσει το ψυχιατρικό τμήμα που ήδη λειτουργεί στο νοσοκομείο, καθώς η ενίσχυση του ξενώνα Ψυχαργώς, από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας της λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής και για διάρκεια 24 μήνες.

"Οι ψυχιατρικές δομές,έχουν καθήκον να παρέχουν καθολική,προσβάσιμη, κατάλληλη, αποτελεσματική, αποδοτική και ανθρωποκεντρική φροντίδα υγείας υψηλής ποιότητας στο γενικό πληθυσμό και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με έμφαση στις υπηρεσίες για την πρόληψη-διατήρηση-αποκατάσταση ψυχικής υγείας των ατόμων και της κοινότητας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος. 

  

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ