11.5.2022 15:18

Το Βόρειο Αιγαίο η μοναδική περιφέρεια της Ελλάδας στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ε.Ε. για την περιφερειακή καινοτομία (ΒΙΝΤΕΟ)

Έρχονται επιπλέον πόροι εκτός τρέχοντος ΕΣΠΑ, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Λεωνίδας Αθηνάδης

Ένα σημαντικό επίτευγμα που θα επιφέρει επιπλέον πόρους εκτός από τους ήδη υπάρχοντες στο νέο ΕΣΠΑ, κατάφερε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέσα από πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Καινοτομίας Λεωνίδα Αθηνάδη.

Πρόεκειται για την ένταξη του Βορείου Αιγαίου στην Πιλοτική Δράση για Σύμπραξη για την Περιφερειακή Καινοτομία, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον τομέα της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επελέγη και είναι η μοναδική Περιφέρεια της Ελλάδας, που συμμετέχει στην εν λόγω δράση.

Η εκδήλωση ενάρξεως της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί στις 17.5.2022, στις Βρυξέλες, υπό την Αιγίδα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, όπου θα παραστεί ο κ. Αθηνάδης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ