29.10.2021 12:37

Στέγαση λαογραφικού μουσείου και πινακοθήκης στην Ηρωική Νήσο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών ανακοινώνει ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που λήφθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου, αποφασίστηκε η απ’ ευθείας αγορά του ακινήτου των κληρονόμων του Σπυρίδωνα Βουραντά, με σκοπό τη στέγαση του λαογραφικού μουσείου και της πινακοθήκης του νησιού.

Πρόκειται για παλαιό διώροφο κτίσμα, εμβαδού 150 τ.μ., με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που συνάδουν απόλυτα με την επιλεγμένη χρήση του. Η αγοραία αξία του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 105.000 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του εκτιμητή, εγγεγραμμένου στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών το οποίο τηρείται στο Υπουργείο Οικονομικών. Στο ποσό αυτό συμφώνησαν και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου.

Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (50%+50%) και θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή και αποκατάσταση του εν λόγω κτιρίου.

Με τον τρόπο αυτό τα Ηρωικά Ψαρά θα αποκτήσουν ένα επιπλέον σημείο ενδιαφέροντος, έναν μουσειακό χώρο όπου θα παρουσιάζονται στους επισκέπτες εκθέματα-τεκμήρια της ιστορίας του νησιού αλλά και της πολιτιστικής ταυτότητας και κουλτούρας των κατοίκων του διαχρονικά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ