23.10.2020 17:22

Οι δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου ανακοινώνονται οι παρακάτω δράσεις υγείας:

  • Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου παραχωρήθηκε και μεταφέρθηκε η κυριότητα ενός (1) ασθενοφόρου, μάρκας FORD, μοντέλο TRANSIT, με αριθμό πλαισίου WF01XXTTG1FD19381, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) του Υπουργείου Υγείας, το οποίο ο πρώην Δήμος Σάμου σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 20/19-02-2016 απόφαση, (κατά πλειοψηφία), της Οικονομικής Επιτροπής, είχε αποδεχτεί με σύμβαση δωρεάς, από την Arbeiter – Samariter - Bund Deutschland e.V, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV).

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας η παραχώρηση προς το ΕΚΑΒ είναι η καλύτερη λύση, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί το όχημα από τον φορέα που έχει την αρμοδιότητα παροχής υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας, με τη μόνη προϋπόθεση το ασθενοφόρο να επιχειρεί και να ασκεί υπηρεσίες στο νησί της Σάμου, όπως ήταν και η αρχική επιθυμία του δωρητή.

  • Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 55 του ν.4735/2020, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου θα παρέχει δωρεάν σίτιση και κατάλυμα διαμονής, για τρία (3) άτομα που ανήκουν στο ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, διότι η επαρκής επάνδρωση του ΕΚΑΒ με προσωπικό είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την διασφάλιση της υγείας των δημοτών, στο νησί μας.
  • Μετά από τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, ο Δήμαρχος απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με κοινοποίηση στον Βουλευτή Σάμου, κ Χριστόδουλο Στεφανάδη, σύμφωνα με την οποία ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και τις προσπάθειες που καταβάλλουν, καθημερινά, οι εργαζόμενοι σ' αυτό, προκειμένου μέσα σε δύσκολες υγειονομικά συνθήκες, λόγω του COVID-19 αλλά και του μεταναστευτικού προσφυγικού, να διασφαλίσουν την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με την επιστολή ο Δήμαρχος ζητάει να φροντίσει το Υπουργείο Υγείας για την άμεση ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό καθαριότητας, από τη λίστα των επικουρικών και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, όλων των κλάδων του νοσοκομείου για τη βελτίωσης της υγειονομικής φροντίδας στο νησί και της προστασίας των κατοίκων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ