8.9.2020 14:33

Μοριακούς αναλυτές αποκτούν τα ΚΥΤ των νησιών

300.000 ευρώ από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την προμήθεια μηχανημάτων και εγκατάστασής τους σε ΒΙ.ΑΛ., Μόρια και Βαθύ

Τη δυνατότητα διενέργειας τεστ για τον κορωνοϊό, αποκτούν τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Χίο, Λέσβο και Σάμο, με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Παντελή Βρουλή να ανακοινώνει την προμήθεια τριών μηχανημάτων, από τις 300.000 ευρώ, που έλαβε ως επιχορήγηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.  

Στόχος της συγκεκριμένης προμήθειας είναι αφενός η αποφυγή μετακίνησης των μεταναστών από τα Κέντρα Υποδοχής προς τα Νοσοκομεία των νησιών, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού από τα ΚΥΤ στην τοπική κοινωνία αλλά και αντίστροφα.

Εκτός των άλλων εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να αναλάβουν υπηρεσία οι ιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας για να στελεχώσουν τα εξωτερικά Ιατρεία των ΚΥΤ σε ΒΙ.ΑΛ., Μόρια και Βαθύ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη,  η Περιφέρεια μέσα από το ίδιο κονδύλι των 300.000 ευρώ, αναμένεται να προμηθευτεί δύο θαλάμους αρνητικής πίεσης που θα διατεθούν σε Ικαρία και Ψαρά, ώστε να υπάρξει χώρος απομόνωσης σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ