29.7.2021 12:32

"Μειώστε πολιτιστικές εκδηλώσεις και συνωστισμό"

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πολύ κοντά σε τοπικά lockdown βρίσκονται τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τη Λέσβο και τη Χίο να καταγράφουν αυξημένα ποσοστά κρουσμάτων για διαδοχικές ημέρες. 
Σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στη μετάδοση του ιού, ώστε να αποφευχθεί το lockdown, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ελευθέριος Ντουρουντούς, εξέδωσαν κοινή δήλωση στην οποία σημειώνουν τα εξής:

Λόγω του νέου κύματος της πανδημίας και την σημαντικά ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων covid – 19  που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα στα νησιά του Β. Αιγαίου, θεωρούνται αναγκαία τα ακόλουθα:

  • Να καταβληθεί, προς αποφυγή του συνωστισμού και όπου αυτό είναι εφικτό, κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν μέχρι την 15η Αυγούστου 2021 από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και τους λοιπούς Πολιτιστικούς Συλλόγους.
  • Σε αντίθετη περίπτωση, η ακριβής τήρηση των προβλεπόμενων από τις σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
  • Συνεχής και αδιάλειπτη διενέργεια ελέγχων από την Ελληνική Αστυνομία σε όλους τους χώρους όπου διαπιστώνεται συνωστισμός.
  • Συστηματική εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία του μέτρου επιτήρησης του κατ’ οίκον περιορισμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του covid - 19.
  • Παρακαλούμε τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, όπως άλλωστε έπραξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να ανταποκριθούν θετικά στην εφαρμογή των μέτρων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ