#Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου #Μυτιλήνη #Δημογραφικό

Δημογραφικό και μετανάστευση στο προσκήνιο

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας και Μελέτης «Θουκυδίδης» διοργανώνουν σήμερα, Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, εσπερίδα με θέμα «Το Δημογραφικό Πρόβλημα και η Παράτυπη Μετανάστευση στην Ελλάδα σήμερα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στις 19.30.

Η εσπερίδα φιλοξενεί εξέχοντες ομιλητές, όπως τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον Καθηγητή Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βύρωνα Κοτζαμάνη και τον Αντιστράτηγο εν αποστρατεία Κωνσταντίνο Κουσάντα, ο οποίος θα αναλάβει και το συντονισμό της συζήτησης.

Η επιλογή του θέματος της εσπερίδας αναδεικνύει την αυξανόμενη ανησυχία για τις δημογραφικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις πιέσεις από την παράτυπη μετανάστευση. Η συμβολή των ειδικών στην εσπερίδα αναμένεται να φωτίσει τις διάφορες διαστάσεις των προβλημάτων και να προτείνει λύσεις για το μέλλον.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επισημαίνει τη σημασία της εκδήλωσης σημειώνοντας πως, «η κατανόηση και η αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων είναι κρίσιμη για την κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της χώρας μας». Η εσπερίδα αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο των τοπικών φορέων όσο και των πολιτών που ανησυχούν για το μέλλον.

X

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ