27.11.2020 13:54

Διαβουλεύσεις στη Χίο για το Εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Σειρά επαφών του αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού με φορείς της Χίου

Σειρά σημαντικών διαβουλεύσεων με φορείς της Χίου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού Παναγιώτης Χριστόφας, στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει για την κατάρτιση του Περιφερειακού Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, του γνωστού έως σήμερα ως Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε ως ευτυχή συγκυρία ότι η συζήτηση αυτή συμπίπτει με τη συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ, καθώς έτσι θα καθοριστούν ποια έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και ποια στο Π.Δ.Ε..

Όπως είπε, ακολουθώντας τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, βρέθηκε στη Χίο στο πλαίσιο διαβουλεύσεων τους φορείς όλων των νησιών. Σε τοπικό επίπεδο, αντάλλαξε απόψεις με το Επιμελητήριο, τους μηχανικούς της Χίου μέσω του ΤΕΕ, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χίου Γιάννη Ξενάκη, καθώς και τους Δημάρχους Ψαρών και Οινουσσών Κώστα Βρατσάνο και Γιώργο Δανιήλ αντίστοιχα.

Αναφορικά με το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ανέφερε ότι συνολικά για την Περιφέρεια θα διατεθούν 102 εκ. ευρώ που μπορούν με την υπερδέσμευση να φθάσουν τα 135 εκ ευρώ.

«Από την κυβέρνηση έχει δοθεί οδηγία να υπάρξει εμπροσθοβαρής κατανομή, άρα θα πρέπει τα δύο πρώτα χρόνια η απορροφητικότητα κάθε χρονιά να φθάνει το 35%», σημείωσε.

Ως προς τις κατευθύνσεις του προγράμματος αυτές είναι:

Έξυπνη ανάπτυξη (έρευνα και καινοτομία)

Πράσινη ανάπτυξη (Α.Π.Ε. – βιολογικοί)

Υποδομές

Κοινωνική ανάπτυξη

Εξωστρέφεια (πολιτισμός και τουρισμός)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ