10.9.2020 11:36

«Δεν υπάρχει πια Μόρια ας μιλήσουμε για αποσυμφόρηση των νησιών μας»

Να αρπάξει την ευκαιρία του φιλελληνικού κύματος από την Ευρώπη, ζητά από την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης διαμηνύοντας ότι δεν συζητά για νέες δομές

Την κάθετη αντίθεσή του στη δημιουργία νέων δομών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, μετά τα τραγικά γεγονότα στη Μόρια, κατέθεσε μέσω του Politischios.gr ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της αποσυμφόρησης των νησιών, αντί της δημιουργίας νέων δομών λέγοντας ότι, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση για νέο ΚΥΤ πάνω στις στάχτες μίας ζούγκλας, όπως χαρακτήρισε τη Μόρια.

Ο Περιφερειάρχης, συνέστησε ψυχραιμία, τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Μυτιλήνης και εξήγησε ότι παρά τα όσα θλιβερά συνέβησαν, αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση η εκδήλωση φιλελληνικού κύματος από την Ευρώπη, ώστε να υπάρξει ουσιαστική μεταφορά πληθυσμού τα νησιά σε κράτη μέλη της Ε.Ε..

Τέλος, κατέθεσε την άποψη ότι όλα θα πρέπει να λυθούν μέσω διαλόγου με τις τοπικές κοινωνίες αντικρούοντας τη δήλωση Μηταράκη που φωτογράφισε κινητοποιήσεις κατοίκων ότι: «εκβιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ