30.6.2022 16:41

Εκδρομή σε Παμούκαλε - Ικόνιο - Καππαδοκία - Άγκυρα - Εσκισεχίρ - Σμύρνη με το Wanderlust Tours

Αναχωρήσεις: 29/7, 12/8, 26/8

1η ΜΕΡΑ: ΧΙΟ-ΤΣΕΣΜΕ -ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ
Συγκέντρωση στο τελωνείο της Χίου και επιβίβαση στο καραβάκι για το Τσεσμέ (διαδρομή 45λεπτών). Αναχώρηση για το Παμουκκαλε το θαυμαστό τουριστικό κέντρο το Φρούριο του Βαμβακιού. Περιήγηση στο Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά τα οποία βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τραβερτίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομα του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, μια και λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών του με τα ασβεστούχα άλατα, συνέρεε εδώ πολύς κόσμος, από την αρχαιότητα.
Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο Αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Παμουκκαλε. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΚΟΠΙ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ
Αναχώρηση για την ξακουστή Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου,  η οποία πήρε το όνομα της το 17 μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Επίσκεψη, περιήγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τα τείχη, τα μαυσωλεία, και την σκεπαστή αγορά. Επίσκεψη στο Talas (Μουταλάσκη), καθώς και στο κοντινό χωριό Zincirdere. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει γνωριμία με την Καππαδοκία.  Πρόκειται για ένα από τα πρώτα μεγάλα χριστιανικά κέντρα στην Ανατολία και σήμερα μπορεί να δει κανείς το μοναστικό συγκρότημα από λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες και παρεκκλήσια στην κοιλάδα Γκιορεμέ, που έχει χαρακτηριστεί υπαίθριο μουσείο.  Συνεχίζουμε με την τρωγλοδυτική κοινότητα του Γκιορεμέ, το γεωλογικό συγκρότημα του Ζελβέ και την Άβανος, με τα εργαστήρια κατασκευής αντικειμένων από πυλό και όνυχα. Κλείνουμε την ημέρα με την υπόγεια πολιτεία του Καϊμακλή.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ – ΑΓΚΥΡΑ - ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ
Πρωινό και αναχώρηση για Άγκυρα. Άφιξη και πανοραμική ξενάγηση της Άγκυρας της σημερινής πρωτεύουσας της Τουρκίας. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Συνεχίζουμε για το Εσκισεχίρ (250 χλμ.) στα τουρκικά σημαίνει "παλιά πόλη". H πόλη οφείλει το όνομά της στον μυθικό Δορύλαο, απόγονο του Hρακλή.  Ιδρύθηκε από τους Φρύγες το 1000 π.Χ. και έχει πολλά αρχαιολογικά ευρήματα της περιόδου αυτής όπου βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ – ΣΜΥΡΝΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για Σμύρνη μέσω Κιουτάχιας και Μαγνησίας. Άφιξη στη Σμύρνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ
Πρωινό  και ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού στην Πλατεία Κονάκ, ο οποίος χτίστηκε το 1901 από τον σουλτάνο Αμπντούλ Χαμίτ. Συνεχίζουμε για την κλειστή αγορά της πόλης ‘HISAR ONU’ όπου θα γευθείτε αυθεντικό τούρκικο καφέ και ξερολούκουμα. Επίσκεψη στο ιστορικό Ασανσέρ στο Καραντάσι το οποίο κατασκευάστηκε το 1907 από τον Νεσίμ Μπαιρακλί Λεβί. Πριν τη κατασκευή του ανέβαιναν με 155 σκαλοπάτια. Η θέα από ψηλά είναι καταληκτική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΣΜΥΡΝΗ - ΧΙΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι του Τσεσμέ. Επιβίβαση στο καραβάκι και αναχώρηση για τη Χίο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Τσέσμε-Χίο

  • Φόροι Λιμανιών

  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

  • Διανυκτερεύσεις σε 4* και 5* ξενοδοχεία με πρωινό και βραδινό

  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

  • Αρχηγός - Ελληνόφωνος ξεναγός

  • Ταξιδιωτική ασφάλιση


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία.

  • Οτι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.


Wanderlust Tours, Yachting & Rent a Car
Νεωρείων 23, Χίος - τηλ. +30 22710 82654 - e-mail: info@wanderlust-chios.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ