16.6.2022 16:04

9ήμερη εκδρομή Πανόραμα - Δαλματικές Ακτές - Κροατία - Λίμνες Πλίτβιτσε - Βελιγράδι με το Kanaris Tours

16/7-24/7 (άφιξη Χίο 25/7/22 στις 14.45)

Συνοπτικό Πρόγραμμα: Χίο - Πειραιά - Ιωάννινα - Τίρανα - Μπούντβα - Κοτόρ - Ντουμπρόβνικ - Τρέμπινιε - Μόσταρ - Σπλίτ/Τρογκίρ - Λίμνες Πλίτβιτσε - Λουμπλιάνα - Σπ.Ποστόινα - Ζάγκρεμπ - Βελιγράδι - Νις - Καβάλα

16/7/22

Συγκέντρωση στο γραφείο μας ΚΑΝΑΡΗΣ ΤΟΥΡΣ στην Λεωφόρο Αιγαίου 12 και στην συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και αναχώρηση στις 00.25 για Πειραιά. Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά και άμεση αναχώρηση για Ιωάννινα όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Ελεύθεροι για βόλτα στην παλιά πόλη.

17/7/22 Ιωάννινα-Τίρανα

Μετά το πρωινό μας, Συνοριακός έλεγχος, διέλευση συνόρων, και συνεχίζουμε για το Δυρράχιο ή Τίρανα. Με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

18/7/22 Τίρανα – Μαυροβούνιο – Κότορ – Ντουμπρόβικ – Τρέμπινιε (300χλμ)

Μετά το πρωινό μας, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο των Τιράνων, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη, την παλιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το τζαμί που χρονολογείται περίπου το 1879, τον Πύργο του Ρολογιού του 1830, και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς το Μυροβούνιο, γνωστό και ως Montenegro, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα, από τις ωραιότερες της Ευρώπης και το γραφικό νησάκι Άγιο Στέφανο, γνωστό και ως Sveti Stefan, αγαπημένο θέρετρο διάσημων επισκεπτών ανά τον κόσμο, για να φτάσουμε στο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, την παλαιότερη μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη, των ακτών του Μυροβουνίου, της οποίας η ονομασία προέρχεται από την ελληνική λέξη Βούς (Βόδι), σύμφωνα με τη μυθολογία ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο βασιλιά της Θήβας. Σχετική παραμονή για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Συνεχίζουμε για την παλιά πόλη του Κότορ, μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού που κτίστηκε μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα. Πρόκειται για μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό Φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ. Που ξεκινά από τη θάλασσα και φτάνει ως τη βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα, του Αγίου Λουκά, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας κατά μήκος των ακτών για το Τρέμπινιε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

19/7/22 Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση) – Νησί Λόκρουμ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο διαμάντι της Κροατίας το πανέμορφο Ντουμπρόβνικ. Αναχώρηση για την παλιά πόλη όπου θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας. Παλιά ονομασία της πόλης ‘’Ραγκούσα’’, μεσαιωνική πόλη, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, που όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι σ’ αυτό το σύμπλεγμα από μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, έχει υποστεί ζημιές το 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευμένο από την Unesco) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χλμ. Θα δούμε με τον ξεναγό μας τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αιώνα χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, μοναστηριακά συμπλέγματα, το Φραγκισκανικό μοναστήρι του 14ου αιώνα που βρίσκεται στη δυτική πλευρά, την κρήνη του Ονούφριου με την εκκλησία του Σωτήρος. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείται το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης, όπου δίπλα του το δημαρχείο και ο καθεδρικός ναός και το θησαυροφυλάκιο. Σας προτείνουμε μια βόλτα πάνω στα τείχη ή μια βόλτα με το τελεφερίκ για να απολαύσετε την καλυτερη θέα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος και για όσους επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι – εθνικό Δρυμό Λόκρουμ, στη διαδρομή προς το Λόκρουμ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα επιβλητικά τείχη της παλιάς πόλης από την πλευρά της θάλασσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

20/7/22 Μόσταρ – Σπλιτ – Τρογκίρ (300χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση, για το γραφικό Μόσταρ. Το όνομα της πόλης οφείλεται στην Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μοστ), στον ποταμό Νερέτβα και τους πύργους στις άκρες της, φύλακες της Γέφυρας (μοστάρι). Η γέφυρα, είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στα λιθόστρωτα καλντερίμια και τα πολύχρωμα μαγαζάκια που δίνουν το χρώμα της Ανατολής σε αυτό το κομμάτι της πόλης. Κατόπιν, διατρέχοντας την κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, θα κατευθυνθούμε στο Σπλιτ, τη μεγαλύτερη πόλη της Δαλματίας. Περιήγηση της μεσαιωνικής πόλης όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Χρόνος ελεύθερος στην ονομαστή Ρίβα (προκυμαία). Θα συνεχίσουμε για να επισκευθούμε τη γειτονική νησίδα – πόλη του μεσαιωνικού Τρογκίρ, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το τουριστικό Τρογκίρ, ενώνεται με την ξηρά με μια ωραία γέφυρα, θεωρείται πνευματικό κέντρο της Δαλματίας και ένας και ένας δημοφιλής παραθεριστικός προορισμός με άριστη τουριστική υποδομή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Σπλιτ ή Λόζοβατς, δείπνο και διανυκτέρευση.

21/7/22 Λίμνες Πλίτβιτσε – Ζάγκρεμπ (290χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για τις λίμνες Πλίτβιτσε (έξοδα ατομικά) που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, ιδιαίτερα γνωστές για τους μικρούς και μεγάλους καταρράκτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες λίμνες και πολλές μικρότερες. Η πεζοπορική μας περιήγηση περιλαμβάνει βαρκάδα στη λίμνη με πλοιάριο και βόλτα στα μονοπάτια παίρνοντας μαζί μας τις ομορφότερες εικόνες της εκδρομής. Κατόπιν, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Βρίσκεται στις παρυφές της Μεντβέντιτσα ως τις όχθες του Σάβα ποταμού. Θα περιηγηθούμε στα μοναδικά λιθόστρωτα στενά του 11ου αιώνα, στο κέντρο της Παλαιάς πόλης όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Μάρκου, ναός γοτθικού ρυθμού με τα 12 αγάλματα των Αποστόλων και χιλιάδες χρωματιστά πλακίδια που δημιουργούν το εθνόσημο του Ζάγκρεμπ και του Βασίλειου της Κροατίας και της Δαλματίας στη στέγη. Περιβαλλόμενο από το Κοινοβούλιο, το δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα, τον γοτθικού ρυθμού καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τον Νεογοτθικό Καθεδρικό ναό της Παναγιάς και την αναγεννησιακή Αρχιεπισκοπή, την πλατεία Dolac όπου σε καθημερινή βάση γίνεται η λαϊκή αγορά της πόλης, την πλατεία Kaptol όπου θα επισκεφτούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Ζάγκρεμπ που εκτός από το πιο διάσημο κτίριο της πόλης είναι το πιο ψηλό σε όλη την Κροατία. Κατόπιν, για το ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

22/7/22 Σπήλαια Ποστόινα – Λιουμπλιάνα (350χλμ)

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τα μεγαλοπρεπή Σπήλαια Ποστόινα, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος Σπήλαια της Ευρώπης. Με ειδικό τρενάκι διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου, περίπου 3,2 χλμ και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε για τη Λιουμπλιάνα, την πανέμορφη αρχοντική και κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, χτισμένη στους πρόποδες των Ιουλιανών Άλπεων. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο χτισμένο γύρω από το λόφο με το κάστρο με τα πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια της παλιάς πόλης, θα δούμε τον ποταμό Λιουμπλιάνιτσα με τις πολλές γέφυρες από τις οποίες ξεχωρίζουν η τριπλή γέφυρα Tromostovje και η γέφυρα Majski Most με τα τέσσερα αγάλματα του δράκου που είναι το έμβλημα της Λιουμπλιάνα, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου με τον πράσινο τρούλο και τα δίδυμα καμπαναριά, την πλατεία Πρέσερν με τη φημισμένη εκκλησία των Φραγκισκανών κ.α. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

23/7/22 Ζάγκρεμπ – Βελιγράδι – Κρακούγεβατς ή Νις (580χλμ)

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας , το Βελιγράδι. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, το ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Θα δούμε επίσης την πλατεία Δημοκρατίας, τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει με τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, τον πύργο Νεμπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει ατρόμητος. Δε θα παραλείψουμε το ναό του Αγίου Σάββα, το μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στον κόσμο. Συνεχίζουμε για την περιοχή του Νις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

24/7/22 Νις - Καβάλα

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για σύνορα Ευζώνων και στην συνέχεια προς Καβάλα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής και 01.00 (25/7) αναχώρηση για Χίο. Αναμενόμενη άφιξη γύρω στις 14.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισιτήρια πλοίου Χίο-Πειραιά & Καβάλα-Χίο σε Αριθμημένο Κάθισμα

 • Μεταφορές με πολυτελές ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν Mercendes Benz

 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4* με πρωινό

 • Ημιδιατροφή (7 δείπνα set menu) στο πρόγραμμα Δαλματικές

 • 1 διανυκτέρευση στα Ιωάννινα σε 3* ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης με πρωινό

 • Αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας

 • Συνοδός ξεναγός όπου θα είναι συνεχώς μαζί μας

 • Επίσημος τοπικός διπλωματούχος ξεναγός στο Ντουμπρόβνικ

 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι (check points)

 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR για όλους τους εκδρομείς έως 75χρ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και πόλεις, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι και εφόσον αναφέρεται ως προαιρετικό

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ (όχι χειρόγραφες)

 2. Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

 3. Οι προαιρετικές εκδρομές πληρώνονται μόνο στο γραφείο κατά την εξόφληση σας και απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 25 άτομα

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ