ΤΑΞΙΔΙ

15.7.2019 13:42

7ήμερη εκδρομή σε Κρήτη - Αθήνα με το σύλλογο «Ο ΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ»

24 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 2019 από το Sunrise Tours

24/09: Χίος – Πειραιάς
Συγκέντρωση στο λιμάνι της Χίου ( βόρεια προβλήτα) στις 20.30. Επιβίβαση στο πλοίο «Νήσος Σάμος» της HELLENIC SEAWAYS και αναχώρηση προς Πειραιά στις 21.30.

25/09: Πειραιάς – Μονή Δαφνίου – Αρχαία Ελευσίνα – Πειραιάς
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00 π.μ.. ‘Άμεση επιβίβαση σε λεωφορείο για ολοήμερη εκδρομή και σύντομη στάση για πρωινό. Η περιήγησή μας ξεκινάει από την Ι. Μονή Δαφνίου. Ο περιηγητής Παυσανίας αναφέρει ότι τον 2ο αι. υπήρχε στη θέση της σημερινής Μονής το Ιερό του Δαφναίου Απόλλωνα, το οποίο βρισκόταν δίπλα στην Ιερά Οδό, στο δρόμο που οδηγούσε από την Αθήνα στην Ελευσίνα, τόπο τέλεσης των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τα μωσαϊκά της Μονής, που χαρακτηρίζονται ως αριστουργήματα της βυζαντινής τέχνης (11ος -12ος αι. μ.Χ.), εφάμιλλα των μεγάλων μνημειακών ναών της Κωνσταντινούπολης. Επόμενος μας σταθμός είναι η Αρχαία Ελευσίνα. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο, που υπήρξε ένα από τα σπουδαιότερα λατρευτικά κέντρα του αρχαίου κόσμου, όπου από τη Μυκηναϊκή Εποχή έως το τέλος του 4ου αι. μ.Χ. λατρευόταν συνεχώς η θεά Δήμητρα, θεά της ανανέωσης της φύσης και της βλάστησης των σιτηρών, που δίδαξε στους Ελευσίνιους την καλλιέργεια της γης και τις ιερές τελετές, τα πάνσεπτα μυστήρια, για τα οποία αξίωσε απόλυτη μυστικότητα. Η συνέχεια της χρήσης του χώρου κατά τους χριστιανικούς χρόνους μαρτυρείται από το μεταβυζαντινό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο οποίος δεσπόζει στο λόφο επάνω από το αρχαίο Τελεστήριο και είναι χτισμένος επάνω στα ερείπια παλαιότερου χριστιανικού ναού. Στάση για γεύμα στην Ελευσίνα και συνεχίζουμε για το εμπορικό κέντρο THE ATHENS MALL στο Μαρούσι. Ελεύθερος χρόνος και κατόπιν επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο «BLUE GALAXY» της εταιρείας ANEK –SUPEFAST και στις 21.00 αναχώρηση προς Χανιά.

26/09: Χανιά
Άφιξη στο λιμάνι της Σούδας στις 06.30. Επιβίβαση σε τοπικό λεωφορείο και στάση για πρωινό. Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία σας με τα Χανιά, μία από της ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Πρώτος μας σταθμός είναι η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων, από τα σημαντικότερα μοναστηριακά συγκροτήματα της Κρήτης, βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Σταυρού, στην περιοχή Ακρωτήρι. Ο συνδυασμός ορθόδοξης μοναστηριακής αρχιτεκτονικής με δυτικές φόρμες επηρεασμένες από την Ενετοκρατία δημιουργεί ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το εκκλησιαστικό μουσείο της μονής αλλά και τα διεθνώς βραβευμένα προϊόντα που παράγει, όπως ελαιόλαδο και κρασί.  Συνεχίζουμε για το λόφο Προφήτη Ηλία, όπου δίπλα από την ιστορική εκκλησία του Προφήτη Ηλία , βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων, του χαρισματικού Έλληνα πολιτικού και επτά φορές πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιού του Σοφοκλή Βενιζέλου, που διατέλεσε για μικρά διαστήματα πρωθυπουργός της Ελλάδας στα μέσα του 20ού αιώνα. Κατηφορίζουμε κατόπιν την αρχοντική συνοικία Χαλέπα, για να περιηγηθούμε στην παλαιά πόλη των Χανίων, από τη δημοτική αγορά του 1913 ( ανάλογη της Μασσαλίας) μέχρι την εκκλησία της Τριμάρτυρης και το βενετσιάνικο λιμάνι με τα πολλά αρχοντικά και τα γραφικά καφέ σε μία σύνθεση μοναδικής οικιστικής και φυσικής ομορφιάς. Στη συνέχεια τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης. Απόγευμα ελεύθερο για ατέλειωτες βόλτες στην παλιά πόλη με τα παραδοσιακά σπίτια και τις «φωτογραφικές» της γωνιές. Διανυκτέρευση.

27/09: Χανιά – Μουρνιές – Ρέθυμνο – Μονή Αρκαδίου – Ηράκλειο
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για τις Μουρνιές, όπου θα δούμε το σπίτι που γεννήθηκε ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επόμενος μας σταθμός είναι το Ρέθυμνο, η πρωτεύουσα του μικρότερου νομού της Κρήτης. Περιήγηση στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου με τα μικρά δρομάκια, τις περίτεχνες κρήνες, το Ενετικό Λιμάνι με το φάρο του και τα τόσα άλλα μνημεία και αξιοθέατα, καθώς επίσης και το κάστρο της Φορτέτζας, που δεσπόζει αρχοντικά πάνω από την πανέμορφη Παλιά Πόλη. Κατόπιν, αναχώρηση για τη Μονή Αρκαδίου, το ιστορικότερο μοναστήρι της Κρήτης , που είναι διάσημο για τη συμβολή του στους αγώνες για την ελευθερία, με κορύφωση το Ολοκαύτωμα του 1866. Πρόκειται για μια οργανωμένη υπερδραστήρια κοινότητα. Βιολογικές καλλιέργειες αμπελώνων, φρούτων και άλλων φυτών αγκαλιάζουν τη μονή, ενώ το ισχυρό τείχος που την περιβάλλει κρύβει μέσα του, εκτός από τον δίκλιτο ναό που είναι αφιερωμένος στην Μεταμόρφωση του Χριστού και στους αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, βοηθητικά κτίρια, ξενώνες και κελιά μοναχών. Στο μουσείο της μονής ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει χρυσοκέντητα άμφια και χειρόγραφα. Συνεχίζουμε για το Ηράκλειο, μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Μεσογείου. Τακτοποίηση σε ξενοδοχείο 4* στο κέντρο της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

28/09: Ηράκλειο – Κνωσός
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου. Ξεκινώντας από τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, φθάνουμε στο Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στην Ελλάδα, με μια εξαιρετικά μεγάλη και πλούσια συλλογή που περιλαμβάνει μινωικούς θησαυρούς από όλο το νησί. Στις αίθουσες που μοιράζονται σε δύο ορόφους θα δείτε αγαλματίδια, όπλα, κοσμήματα, εργαλεία, τοιχογραφίες, όλα σύμβολα της χρυσής εποχής της Κνωσού, το περίφημο κόσμημα των μελισσών από το ανάκτορο των Μαλίων, το Δίσκο της Φαιστού, την τοιχογραφία των λευκών κρίνων από την Έπαυλη των Κρίνων στην Αμνισό και πολλά ακόμη άλλα ευρήματα. Συνεχίζουμε πεζοί για την εκκλησία του Αγίου Τίτου, όπου φυλάσσεσαι η Κάρα του Αγίου, που μεταφέρθηκε από τον Άγιο Μάρκο της Βενετίας. Κατά τον περίπατο στην παλιά πόλη θα δείτε επίσης την κρήνη του Μοροζίνη, την Ενετική Βασιλική του Αγίου Μάρκου και την ενετική Λότζια (σήμερα Δημαρχείο) , το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά και το ναό της Αγίας Αικατερίνης, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα αστικής ναοδομίας της Ενετοκρατίας. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Κατόπιν, αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το κέντρο του μινωικού πολιτισμού με το παλάτι του Μίνωα, που χτίστηκε γύρω στο 1900 π.Χ. .Η επίσκεψη στην Κνωσό ξεκινά από το ανάκτορο (από τα βασιλικά διαμερίσματα, τα θησαυροφυλάκια και την αίθουσα του θρόνου μέχρι το τελωνείο στη βόρεια πτέρυγα και το νότιο Πρόπυλο). Κατά την περιήγηση θα επισκεφθείτε ωστόσο μνημεία κι έξω από το Ανάκτορο όπως το Μικρό Ανάκτορο, η Βασιλική Έπαυλη, η Οικία των Τοιχογραφιών, ο Βασιλικός Τάφος κ.ά. Το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο. Προτείνουμε μία βόλτα στην παραλιακή με το ενετικό κάστρο. Διανυκτέρευση.

29/09: Ελούντα – Σπιναλόγκα – Παναγία Κερά – Άγιος Νικόλαος
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για το Νομό Λασιθίου. Πρώτος μας σταθμός είναι η Σπιναλόγκα, απέναντι από την Ελούντα, όπου θα περάσουμε με πλοιάριο (έξοδα ατομικά). Αυτό το μικρό νησάκι-βράχος με το βενετσιάνικο φρούριο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα ομορφότερα και πιο αξιόλογα σημεία της Κρήτης. Περιήγηση στο κάστρο και τα μικρά σπιτάκια, που στέκουν ακόμα και σήμερα μάρτυρες της ιστορίας του νησιού, καθώς από για 50 περίπου χρόνια λειτουργούσε ως λεπροκομείο. Συνεχίζουμε για τον Ι. Ναό Παναγίας Κεράς Κριτσάς, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Ξεχωρίζει για τον τρούλο του και τον σπάνιο διάκοσμο των τοιχογραφιών του που ανήκουν σε διαφορετικές εποχές, από τα μέσα του 13ου αιώνα έως και το πρώτο μισό του 14ου. Ο ναός αυτός είναι επίσης γνωστός, καθώς εδώ γυρίστηκαν σκηνές από τη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και από την ταινία «η Νεραΐδα και το Παλικάρι». Επόμενος μας σταθμός είναι ο ειδυλλιακός Άγιος Νικόλαος, με ιδιαίτερη γραφικότητα, που την οφείλει κυρίως στην όμορφη λίμνη του. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Στη συνέχεια περιήγηση στην πόλη, με τα πολλά νεοκλασικά κτίρια, που διατηρούνται έως σήμερα και την κεντρική πλατεία Ελευθερίας που φιλοξενεί τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας αλλά και το μνημείο των Ηρώων. Το απόγευμα επιστροφή στο Ηράκλειο. Διανυκτέρευση.

30/09: Φαιστός - Μάταλα - Γόρτυνα
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος στην πόλη του Ηρακλείου. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο με τις αποσκευές και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού. Χτισμένη ανάμεσα στον Ψηλορείτη, τα Αστερούσια Όρη και τα Λασιθιώτικα βουνά ήταν το δεύτερο σε σπουδαιότητα κέντρο του μινωικού πολιτισμού. Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνεχίζουμε για τα Μάταλα, που τα «παιδιά των λουλουδιών», οι χίπις της δεκαετίας του ’60 μετέτρεψαν το μικρό ψαροχώρι σε δημοφιλή προορισμό. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Επόμενος μας σταθμός είναι η αρχαία Γόρτυνα, στην πεδιάδα της Μεσαράς, στην οποία εικάζεται ότι κατοίκησαν οι πρώτοι άνθρωποι στην Κρήτη κάπου στα τέλη της νεολιθικής περιόδου. Φαίνεται να κατοικήθηκε γύρω στο 3000 π.Χ. και άκμασε τη μινωική περίοδο, από το 1.600 π.Χ. έως το 1.100 π.Χ. Στο επισκέψιμο κομμάτι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα είναι ο πρωτοχριστιανικός ναός του Αγίου Τίτου (6ος αι. μ.Χ.. Κατόπιν, επιστροφή στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος και στις 21.00 αναχώρηση με το πλοίο “KRITI II” προς Πειραιά, όπου θα φθάσουμε στις 06.00 π.μ.

 

01/10 Πειραιάς – Αθήνα – Πειραιάς – Χίος
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 07.00 π.μ.. Άμεση επιβίβαση σε πούλμαν και σύντομη στάση για πρωινό. Κατόπιν, αναχώρηση για το Ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη συνέχεια περιήγηση στην Πλάκα, στους Αέρηδες και τα Αναφιώτικα, τη λιλιπούτεια συνοικία της Αθήνας με χρώμα κυκλαδίτικο και αέρα αιγαιοπελαγίτικο. Αξίζει επίσης να κατηφορίσετε προς το Θησείο, με τις γεμάτες καφετέριες με κόσμο που πίνουν τον κυριακάτικο καφέ τους, μικρά κιόσκια που πωλούν από χειροποίητα κοσμήματα μέχρι πίνακες ζωγραφικής και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, ποδηλάτες που απολαμβάνουν τη βόλτα τους, κι όλα αυτά με φόντο την Ακρόπολη. Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα επιστροφή στο λιμάνι του Πειραιά.

Επιβίβαση στο πλοίο «Νήσος Σάμος» της HELLENIC SEAWAYS και αναχώρηση προς Χίο στις 20.00.

Περισσότερες πληροφορίες στο γραφείο Γενικού Τουρισμού Sunrise Tours
Γραφεία: Κανάρη 28, Χίος και Λεωφόρος Αιγαίου 10, Χίος.
Τηλ: ( + 30 ) 22710 41390

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ