25.5.2021 14:50

Το «Chios Film Office» επιχειρεί να προσελκύσει παραγωγούς ταινιών στη Χίο

Πρωτοβουλία από την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Χίου

Με την πρωτοβουλία του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χίου πλέον οι κινηματογραφιστές και παραγωγοί ταινιών θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ψηφιακό εγχειρίδιο που θα αφορά στην πραγματοποίηση γυρισμάτων στο νησί μας.

Το ψηφιακό εγχειρίδιο θα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να επιλέξουν τα μέρη της Χίου που συνάδουν με την αισθητική των ταινιών τους.

Σε δηλώσεις του στον «π» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Κ. Βεργίνας περιέγραψε τους λόγους που ώθησαν τον Δήμο Χίου στη δημιουργία του «Chios Film Office», με τη σημείωση μάλιστα ότι τέτοιο γραφείο σε όλη την Ελλάδα διαθέτει μόνο ο Δήμος Αθηναίων.

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Χίου έχει σταθεί αρωγός σε παραγωγές που επέλεξαν να προβάλλουν με κινηματογραφικό τρόπο το νησί. Έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη να υπάρξει ένας σταθερός οδηγός όπου θα αναρτώνται μέρη της Χίου για επαγγελματίες.

Ο  «π» μάλιστα είχε αναδείξει το θέμα της προσέλκυσης κινηματογραφιστών στο νησί μέσα από την συνέντευξη με τη δημιουργό της ταινίας «Χειμώνας με τη Βαλμίρα», Μ. Ντουζα.

«Πρέπει να πω ότι σημαντικές παραγωγές έχουν βοηθήσει τη χώρα μας τουριστικά. Η Ελλάδα είναι ένας κινηματογραφικός προορισμός. Έτσι μπήκαμε σε μια διαδικασία προσέλκυσης παραγωγών» δήλωσε ο κ. Βεργίνας.

Η συνεργασία του Δήμου με την παραγωγή της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» οδήγησε στο εγχείρημα που ονομάζεται «Chios Film Office».

Το εγχειρίδιο θα έχει χαρακτήρα τεχνικό και θα απευθύνεται σε παραγωγούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα το εγχειρίδιο θα έχει τη μορφή ιστοσελίδας και θα παρέχεται ως υπηρεσία του Δήμου Χίου.

Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι ο Δήμος Χίου διεκδικεί τη θέση του ως προορισμός κινηματογραφιστών, σχολίασε ο κ. Βεργίνας. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ