11.12.2023 6:57

Συμμετοχή του Φορέα Τουρισμού Χίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Σμύρνη

Ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού με την στήριξη του Δήμου Χίου, της ΠΒΑ, του Επιμελητηρίου Χίου, της Ένωσης Ξενοδόχων και της Ένωσης Ενοικιαζομένων Δωματίων Χίου, συμμετείχε ενεργά για άλλη μία χρονιά στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης που πραγματοποιήθηκε 07-09 Δεκεμβρίου 2023 στο εκθεσιακό κέντρο Fuar Izmir.

Πέραν της συμμετοχής με αυτοτελές περίπτερο, πραγματοποιήθηκαν σημαντικές Β2Β συναντήσεις με τουριστικούς παράγοντες από την γείτονα χώρα καθώς και από άλλες εν δυνάμει ενδιαφερόμενες χώρες με σκοπό την διεύρυνση των δυνατοτήτων του προορισμού να συνεργαστεί και με άλλες αγορές αξιοποιώντας ως πύλη εισόδου τις υποδομές στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Επιβεβαιώθηκε στο έπακρο η σημαντική στήριξη του προορισμού μας από επαγγελματίες του τουρισμού καθώς και από μεμονωμένους επισκέπτες από τη γείτονα χώρα εκφράζοντας την ικανοποίηση τους για τις προσφερόμενες υπηρεσίες αλλά και την εγκάρδια φιλοξενία, γεγονός που αντανακλάται και στο μεγάλο ποσοστό των επαναλαμβανομένων επισκεπτών που καταγράφονται στο νησί μας που φέτος αναμένονται να ξεπεράσουν τις 120000.

Παράλληλα, το βράδυ της Παρασκευής 08/12 πραγματοποιήθηκε ξεχωριστή εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, παρουσιάζοντας εκτενέστερα τον προορισμό «Χίος» καθώς και τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που αναμένετε να υπάρξει μετά και από την πρόσφατη εξαγγελία της Κυβέρνησης για χορήγηση επταήμερης βίζας σε Τούρκους επισκέπτες σε δέκα Ελληνικά νησιά (μέσα σε αυτά και η Χίος) με χαμηλό κόστος απευθείας από τις Τελωνειακές αρχές του κάθε νησιού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Ν. Νύχτας, ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Δ.Χίου κ. Κ. Βεργίνας, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Σμύρνη κ. Α. Κώνστας, ο Δήμαρχος του Τσεσμέ κ. E. Oran, εκπρόσωποι του επιμελητηρίου Σμύρνης και της Tursab, καθώς και πλήθος τουριστικών παραγόντων, δημοσιογράφων και φίλων της Χίου από την γείτονα Χώρα.

Στη σχετική ανακοίνωση του, ο Φορέας Τουρισμού Χίου αναφέρει παράλληλα: «Οι συνέργειες για περεταίρω ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από την γείτονα χώρα είναι εξαιρετικά σημαντικές, οδηγώντας με τους κατάλληλους χειρισμούς στο άνοιγμα νέων αγορών και συνδυαστικών πακέτων. Συνάμα οι εντατικοποίηση των προσπαθειών για την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών πυλών εισόδου (αεροδρόμιο, λιμάνι, τελωνείο, μαρίνα) είναι κύρια προτεραιότητα του ΦΤΧ για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού επιχειρείν στο νησί μας και το παράλληλο άνοιγμα νέων συνεργασιών με χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης».

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ