7.6.2021 20:03

Μηδενικό κόστος αλλά μεγάλα τα οφέλη από τις κινήσεις του Φορέα Τουρισμού

Οι influencers, η παγκόσμια διαφήμιση και η μελέτη περίπτωσης της ομάδας #Yourchios

Τον τρόπο που λειτούργησε καταφέρνοντας να συσπειρώσει τους επαγγελματίες Τουρισμού αλλά και να προβάλει τη Χίο με μηδενικό κόστος, σε μία κρίσιμη καμπή για τον τουρισμό μίλησε στο ζωντανό διαδικτυακό Podcast «Podoπωλείο», ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Αυγουστής Νεαμονίτης.

Όπως σημείωσε, το πρόσφατο εγχείρημα του Φορέα, να φιλοξενήσει στη Χίο και να παρέχει σε influencers κάθε ευκολία μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες των μελών του, είχε ως αποτέλεσμα η Χίος να ταξιδέψει (σύμφωνα με επίσημα στατιστικά) σε πάνω από 2 εκ. οθόνες ανά τον κόσμο.

«Εκτός από αυτό είναι σημαντικό το γεγονός ότι, αυτό το υλικό θα παραχωρηθεί στον Φορέα Τουρισμού για να αποκτήσει το δικό του φωτογραφικό υλικό», ανέφερε ο κ. Νεαμονίτης.

Μελέτη περίπτωσης η ομάδα #Yourchios

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν όσα είπε ο Αυγουστής Νεαμονότης και για την ομάδα Yourchios, μία διαδικτυακή πρωτοβουλία που έκανε τη Χίο να ξεχωρίσει διαδικτυακά μέσα σε καθεστώς παγκόσμιας κρίσης.

Ήδη η ομάδα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 40.000 μέλη με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες της να ταξιδεύουν σε 300.000 χρήστες τον μήνα ενώ υπήρξε και μήνας που οι συνολικές προβολές ξεπέρασαν τις 1,3 εκ..

«Η ανταπόκριση είναι τεράστια. Πρόκειται για μία ομάδα που λειτουργεί από Χιώτες αλλά και επισκέπτες της Χίου, στην οποία δημοσιεύονται πάνω από 600 post την ημέρα που αφορούν τη Χίο. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος, η ομάδα διαθέτει 19 διαχειριστές», ανέφερε ο κ. Νεαμονίτης.

Κλείνοντας μετέφερε την πεποίθησή του ότι αυτό το ενδιαφέρον για τη Χίο θα μεταφραστεί και σε επισκέπτες προσεχώς.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ