28.5.2024 11:54

Με ζεϊμπεκιές η υποδοχή των επιβατών του Star Clipper (Pics)

Τους 150 επιβάτες του μικρού κρουαζιερόπλοιου «Star Clipper», υποδέχθηκε το πρωί της Τρίτης, ο Δήμος Χίου, διοργανώνοντας μία μικρή εκδήλωση προς τιμήν τους στη συμβολή των οδών Κανάρη και Λεωφόρου Αιγαίου.

Παρά την καλή πρόθεση, ο μη συντονισμός με το Λιμεναρχείο είχε ως αποτέλεσμα τη διέλευση οχημάτων τη στιγμή που από το πλοίο κατέβαιναν επιβάτες ενώ ο μη συντονισμός με την εταιρεία επίσης είχε ως αποτέλεσμα την άρον – άρον επιβίβαση των επιβατών του πλοίου στα Λεωφορεία.

Η εκδήλωση περιλάμβανε κεράσματα με τοπικά προϊόντα και εντυπωσιακούς χάρτες της περιοχής, ενώ οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακή μουσική και να συμμετάσχουν σε διάφορες εκδρομές.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Χρηστάκη, οι επιβάτες του Star Clipper ανέρχονταν σε 150, προερχόμενοι κυρίως από αγγλόφωνες χώρες όπως η Αμερική, η Αγγλία, η Γαλλία και το Βέλγιο. «Τα άτομα εν τέλει είναι 150, είχαμε μία μικρή απόκλιση. Και από ό,τι μόλις ενημερώθηκα, έχουμε άτομα από Αμερική, Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, γενικότερα αγγλόφωνες χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Η διοργάνωση των εκδρομών ήταν επίσης στο επίκεντρο της προσοχής, με τους περισσότερους επιβάτες να επιλέγουν να εξερευνήσουν τόσο τα βόρεια όσο και τα νότια μέρη της Χίου. «Νομίζω οι πιο πολλοί θα πάνε εκδρομές βορειόχωρα και νοτιόχωρα. Οπότε όσοι μείνουν στην πόλη είναι τα μαγαζιά ανοιχτά οπότε όλα μια χαρά,» σχολίασε ο κ. Χρηστάκης, επισημαίνοντας τη σημασία της τοπικής αγοράς στην τουριστική εμπειρία.

Ο Αντιδήμαρχος τόνισε επίσης τη δέσμευση του Δήμου να προσφέρει αντίστοιχες υποδοχές σε κάθε κρουαζιερόπλοιο που καταπλέει στην πόλη, αναμένοντας να δει και άλλα πλοία στο μέλλον. «Κοιτάξτε, όπως είπαμε, έχουμε σκοπό σε κάθε πλοίο άλλης εταιρείας να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Αναμένουμε να δούμε και αυτό το πλοίο εν τέλει αν θα έρθει την άλλη Τρίτη. Βλέπετε ότι όλα είναι ρευστά κάθε εβδομάδα» κατέληξε.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Χρηστάκης μαζί με στελέχη του γραφείου τουρισμού του Δήμου Χίου, μέλη του Γεώργιου Βούρου, το Δ. ΙΕΚ Χίου καθώς και η σύζυγος του Δημάρχου Αγγελική Νύκτα μαζί με τον Σταμάτη Κολώτο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ