22.6.2021 16:14

Κοινωνικός τουρισμός: Κράσαρε η πλατφόρμα

Η νέα προθεσμία

Μετ’ εμποδίων – λόγω προβλημάτων σύνδεσης με την ψηφιακή πλατφόρμα του προγράμματος – γίνεται η υποβολή των αιτήσεων, για την ένταξη στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, των παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Το πρόβλημα είναι εις γνώσην της διοίκησης του ΟΑΕΔ, που χειρίζεται τη σχετική πλατφόρμα και για το λόγο αυτό δόθηκε – ήδη – παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ειδικά για τους κατόχους καταλυμάτων και τους εκπροσώπους ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Η νέα προθεσμία λήγει την Πέμπτη, 24 Ιουνίου και ώρα 23:59, ενώ οι αιτήσεις – αρχικώς – ξεκίνησαν να υποβάλλονται στις 14 Ιουνίου με την πρώτη προθεσμία να λήγει στις 17 Ιουνίου.

Μεγάλη ανταπόκριση

Η μεγάλη ανταπόκριση του προγράμματος τόσο από δικαιούχους επιταγών κοινωνικού τουρισμού, όσο και από παρόχους καταλυμάτων, δημιούργησε δυσλειτουργίες στην ψηφιακή πλατφόρμα.

Σημειώνεται ότι συνολικά υποβλήθηκαν 353.540 αιτήσεις δικαιούχων για 648.369 επιταγές, ενώ έως τώρα έχουν υποβληθεί 1.689 αιτήσεις συμμετοχής τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων.

Η παράταση της προθεσμίας αφορά μόνο τους παρόχους καταλυμάτων και τις ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, ενώ για τους δικαιούχους επιταγών η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά ενισχύεται κατά 20% η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «περίοδο αιχμής» των διακοπών.

Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές συνολικού προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ. Το πρόγραμμα διαρκεί από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 για διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι έξι βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ