19.5.2023 13:10

Για ποιον τουρισμό μιλάμε;

Στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες εκατοντάδες Τούρκοι επισκέπτες στο Τελωνείο της Χίου, υπομένοντας όρθιοι τον ήλιο

Την ακαταλληλότητα της αίθουσας επιβατών του Τελωνείου Χίου από τη μία αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της υπηρεσίας με επιπλέον προσωπικό από την άλλη, επιβεβαίωσαν οι σημερινές εικόνες ντροπής που κατέγραψε ο φακός του «Π» στο λιμάνι, με αφορμή την άφιξη εκατοντάδων επισκεπτών από τη γείτονα χώρα στο πλαίσιο της τουρκικής αργίας της 19ης Μαίου, που εορτάζεται ως ημέρα μνήμης του Ατατούρκ καθώς και Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού.

Το πλήθος των επιβατών ήταν τέτοιο, που μερικά από τα πλοία αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν επί τόπου διπλά δρομολόγια από Τσεσμέ ενώ άλλα περίμεναν έξω από το λιμάνι της Χίου αφού αφενός δεν υπήρχε χώρος πρόσδεσης, αφετέρου δεν υπήρχε άλλος χώρος στη χερσαία περιφραγμένη ζώνη του Τελωνείου Χίου.

Το ζήτημα της πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής Χίου- Τσεσμέ, έθιξε και ο ναυτιλιακός πράκτορας Θόδωρος Μιχαλάκης, σημειώνοντας εκτός των άλλων ότι στη Χίο λύση θα μπορούσε να αποτελέσει η πρόσδεση ενός πλοίου στον χώρο πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής στον περίφραχτο χώρο του λιμένα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ