2.1.2022 16:51

Φορέας Τουρισμού Χίου - Αντίθετη με την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού η νέα δομή

Την αντίθεση του στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, έτσι όπως αυτή έχει περιγραφεί μέσα από τον κυβερνητικό σχεδιασμό, δηλώνει μέσα από ανακοίνωση του ο Φορέας Τουρισμού Χίου.

Αναλυτικά σημειώνει:

Ο Ιδιωτικός Φορέας Τουρισμού Χίου, εκφράζοντας το σύνολο των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τουριστικό κλάδο του τόπου μας, καταβάλλει συστηματικές και συντονισμένες ενέργειες, ενώνοντας για πρώτη φορά σύσσωμες τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε μία από κοινού προσπάθεια, για την ανάδειξη, προβολή και προώθηση της Χίου στο Πανελλήνιο και κυρίως στο εξωτερικό. 

Η προσπάθεια αυτή, μέσα σε όλες αυτές υπέρμετρες και αντίξοες συνθήκες που έχουμε κληθεί σαν τοπική κοινωνία να αντιμετωπίσουμε, βρίσκει πρόσφορο έδαφος και σύντομα πιστεύουμε ότι οι κόποι όλων μας θα ευοδωθούν και η Χίος μας θα αποτελέσει ένα σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου με βάση την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη. 

Ως ενεργά μέλη της Χιώτικης κοινωνίας, σε ένα κλάδο που θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος για την περαιτέρω ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας,δηλώνουμε την αντίθεση μας στις μονομερείς κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής που προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτικές  χωρίς την σύμφωνη γνώμη των πολιτών της Χίου,χωρίς την συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θεωρούμε ότι οι όποιες μονομερείς προσπάθειες που προτίθενται να ξεκινήσουν με υπερμεγέθεις δομές, χωρίς την ύπαρξη κοινού και ευρέως αποδεκτού στρατηγικού σχεδιασμού για την παράλληλη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, θα επιφέρει μη θεμιτά αποτελέσματα και στρέφονται αντίθετα με την τουριστική, κοινωνική και οικονομική ευρωστία του τόπου μας.

Ζητάμε την ποιότητα ζωής  που πραγματικά μας αξίζει και έχουμε στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας . Δεν υπάρχουν ούτε τα χρονικά περιθώρια ούτε και οι πόροι για να διορθώσουμε τυχόν αστοχίες μιας λανθασμένης απόφασης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ