10.4.2022 10:14

Επανεκκίνηση στις σχέσεις Χίου – Σμύρνης μετά από 2 χρόνια κλειστών συνόρων

Με απόλυτη επιτυχία σε ένα από τα κεντρικότερα ξενοδοχεία της Σμύρνης και παρουσία τούρκων τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων και συλλογικών φορέων της μικρασιατικής μεγαλούπολης, διοργανώθηκε η δράση «Restart Chios Turkey Travelling» με πρωτοβουλία του Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού της Χίου.

Στο θετικό απόηχο του 9ου Ελληνοτουρκικού Φόρουμ για τον Τουρισμό, τον περασμένο Νοέμβριο στη Σμύρνη και με ανοιχτη πλέον την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών, η Χίος άδραξε την ευκαιρία και αποφάσισε να ξανασυστηθεί.

«Ενώνουμε Δυνάμεις. Θέλουμε το restart να γίνει σε όρους ποιότητας και αυθεντικότητας και για τις δύο πλευρές. Θέλουμε να ενισχύσουμε αγορές εξωτερικού και εγχώριες, αμφίδρομα και συμπληρωματικά, σε μια σχέση win win, εμπλουτίζοντας τις εκδρομές μας ως κοινό τουριστικό προϊόν ως συνέχεια ο ένας του άλλου», ανέφεραν τα μέλη ΔΣ του Φορέα Τουρισμού Χίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γεν.Προξενείου Σμύρνης και παρουσία της Γεν. Προξενου Σμύρνης κ. Δέσποινας Μπαλκίζα.

Το διήμερο παραμονής των συντελεστών αξιοποιήθηκε για μια σειρά από επαγγελματικές συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών με θεματικά τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους ενώ ακολουθούν εξατομικευμένες δράσεις στο προσεχές διάστημα.

Θερμές ευχαριστίες στους συνδιοργανωτές που στήριξαν την πρωτοβουλία: Περιφέρεια Β.Αιγαίου, Δήμους Χίου, Ηρωικής Νήσου Ψαρών και Οινουσσών, Επιμελητήριο Χίου, Σύλλογο Εν.Δωματίων & Διαμ/των Χίου καθώς και την Ένωση Ξενοδόχων Χίου

Το χιώτικο μενού της βραδιάς ανέλαβε ο executive chef κ.Παπαδάκης καθηγητής ΕΠΑΣ Χίου μαζί με μαθητή του Γ. Λετσόπουλο.

Χορηγοί: Γεωργούλης Γ. “Το τυρί του Τσοπάνη”, Χαβιάρας Στ., Σπιτάκι Ψητοπωλείο Λαγκάδα, Κύλης Ν. “Γλυκό Τριαντάφυλλο, Γιανόπαππας , μέλι Χίου, Myrovolos Organics, Κουτσουράδη Αργυρώ

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ