17.3.2021 14:18

Η Χίος ως γαστρονομικός προορισμός

Το Σάββατο 11:00 η συζήτηση Περιφέρειας με επιχειρηματίες του νησιού

Την δική της θέση διεκδικεί η Χίος ως γαστρονομικός προορισμός με αρωγό την Περιφερειακή Ενότητα Χίου αλλά και επιχειρηματίες του νησιού.

Η Περιφέρεια καλεί τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες που απασχολούν τον κλάδο της γαστρονομίας να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του γαστρονομικού «branding» που σχεδιάζει το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 11:00. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού. Τον συντονισμό της συζήτησης θα αναλάβει ο σύμβουλος branding και επικοινωνίας, Δημοσθένης Μπρούσαλης.

Στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος είναι η Χίος να αξιοποιήσει τις φυσικές και αυθεντικές γεύσεις της Μεσογείου προκειμένου να αποτελέσει έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής, χιώτικης κουζίνας.

Τα προϊόντα που σχεδιάζει να αξιοποιήσει η Περιφέρεια είναι υλικά όπως η μαστίχα, το ντοματάκι, η θρούμπα, το τριαντάφυλλο και το μέλι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Ν. Νύκτας καλεί τους επιχειρηματίες να αγκαλιάσουν την νέα αυτή πρωτοβουλία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα οργανωμένο δίκτυο προβολής της γαστρονομίας του νησιού.

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε συνταγές ώστε οι τουρίστες που επισκέπτονται το νησί να έχουν μια βιωματική αντίληψη του πολιτισμού στο θέμα της γαστρονομίας» δήλωσε ο κ. Νύκτας.

Τέλος οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν μέχρι σήμερα 17/03 να στείλουν την συμμετοχή τους όπως αναφέρεται και στην πρόσκληση συμμετοχής. Παρακάτω επισυνάπτεται η πρόσκληση:

 

Αρχείο PDF

ΠΒΑ - Πρόσκληση Γαστρονομικού Branding

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ