27.6.2020 10:03

Η Χίος δημιουργεί το πρώτο διαδικτυακό info point για τους επισκέπτες της

Με πληροφορίες από www.tornosnews.gr

Εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου η κατασκευή ειδικού λογισμικού

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου ενέκρινε την κατασκευή ειδικού λογισμικού προγράμματος "Chios Info Point" για την καλύτερη προώθηση και ανάδειξη της Χίου, την προβολή και προώθηση των δραστηριοτήτων του Δήμου και ταυτόχρονα την ενημέρωση- πληροφόρηση των επισκεπτών.

Το συγκεκριμένο λογισμικό θα λειτουργεί σε συνδεδεμένες στο διαδίκτυο έξυπνες συσκευές, θα διατίθεται δωρεάν σε όλους τους επαγγελματίες της Χίου ιδίως στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων οι οποίοι απλά και μόνο παρέχοντας τη χρήση μίας έξυπνης συσκευής (πχ tablet) στους φιλοξενούμενούς τους θα παρέχουν επί της ουσίας ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό τουριστικό οδηγό της Χίου.

Τι ακριβώς θα είναι το Chios-Info-Point

Το info-point είναι η απεικόνιση σε διαδραστικό χάρτη σημείων ενδιαφέροντος για τον χρήστη-επισκέπτη και η παροχή αξιόπιστων πληροφοριών για αυτά τα σημεία. Η τοποθέτησή του γίνεται σε επιλεγμένα σημεία πρόσβασης χρηστών/επισκεπτών (πύλες εισόδου, σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, μουσεία, τουριστικά καταλύματα κτλ).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά εφαρμογής

-Για το λογισμικό των info point θα χρησιμοποιηθούν οι τεχνολογίες Html5 / Css3 / Javascript / Php / Mysql.

-Η απεικόνιση του διαδραστικού χάρτη θα επιτυγχάνεται σε οποιαδήποτε "έξυπνη συσκευή" (tablet, τηλέφωνο, υπολογιστή κτλ). Με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα (android - windows - macOS κτλ) αρκεί να υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο.

-Οι αρχικές πληροφορίες του Info-point αφορούν την παρουσίαση της περιοχής σε ακτίνα περίπου 2km γύρω από το σημείο τοποθέτησης του.

-Όλες οι πληροφορίες παρέχονται σε 2 γλώσσες (Ελληνικά και Αγγλικά) με δυνατότητα μελλοντικής προσθήκης οποιασδήποτε άλλης γλώσσας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ