7.5.2021 12:11

Αυξημένο ενδιαφέρον για τη Χίο αλλά ελάχιστες οι κρατήσεις προς το παρόν

«Καλοδεχούμενοι οι Τούρκοι τουρίστες αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις» λέει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού

Αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Χίος ως τουριστικός προορισμός παρά τα επιφυλακτικά βήματα των επισκεπτών τόσο από την Ευρώπη όσο και από το εσωτερικό της χώρας.

Σε δηλώσεις του στο Politischios.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Βεργίνας έκανε λόγο για σαφώς βελτιωμένη κατάσταση σε σχέση με το καλοκαίρι του 2020, σημειώνοντας όμως ότι, παρά το ενδιαφέρον μέχρι στιγμής οι κρατήσεις είναι ελάχιστες αφού οι περισσότεροι επισκέπτες περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον τουρισμό και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε κράτηση.

Σημαντικό για τον ίδιο είναι το γεγονός ότι δρομολογήθηκε η πτήση τσάρτερ από τη Νορβηγία ενώ υπάρχει ανοιχτός δίαυλος με τη Σλοβενία αλλά και την Κύπρο.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Βεργίνας επεσήμανε ότι το ενδιαφέρον επισκεπτών για τη Χίο αναμένεται να κεφαλαιοποιηθεί προς τον Ιούλιο.

Ναι στην Τουρκία αλλά…

 Ερωτώμενος για τη γνώμη του, πάνω στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει σχετικά με το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς με την Τουρκία, ο κ. Βεργίνας εμφανίστηκε θετικός, σημειώνοντας όμως ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει υπό αυστηρές προϋποθέσεις, αφού αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία των κατοίκων της Χίου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ