27.10.2021 10:45

2 εκπομπές αφιερωμένες στη Χίο από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Ρουμανίας

Φιλοξενία δημοσιογράφων του TVR Ρουμανίας από το Τμήμα Τουρισμού της Π.Ε. Χίου

Φιλοξενούμενοι της Π.Β.Α. στη Χίο για έξι μέρες την προηγούμενη εβδομάδα ήταν οι συντελεστές της ταξιδιωτικής εκπομπής «Cap Compass», του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου της Ρουμανίας (TVR) , οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Χίο ώστε να συλλέξουν υλικό για μια εκπομπή αφιερωμένη στο νησί. Οι συντελεστές της εν λόγω εκπομπής είναι η κ. Dinu Elena Simona - παρουσιαστής και παραγωγός της εκπομπής και ο κ.  Dinu Florin Catalin – cameraman. Η συγκεκριμένη εκπομπή αποτελεί τη μόνη αμιγώς ταξιδιωτική εκπομπή του κρατικού δικτύου της Ρουμανίας, η οποία μεταδίδεται σε τέσσερα διαφορετικά κανάλια, με μεγάλη απήχηση στο ταξιδιωτικό κοινό.  Η φιλοξενία διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας. 

Οι δύο συντελεστές της εκπομπής περιηγήθηκαν σε πολλά χωριά, αξιοθέατα, μνημεία και Μουσεία του νησιού και όπως οι ίδιοι δήλωσαν το υλικό που έχουν συγκεντρώσει επαρκεί για να κάνουν δύο εκπομπές για το νησί, με τη μία αποκλειστικά αφιερωμένη στη μαστίχα και την μαστιχοκαλλιέργεια. Όπως συμβαίνει πάντα, εντυπωσιάστηκαν από την αυθόρμητη και εγκάρδια φιλοξενία όσων γνώρισαν στο νησί μας.  

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, ο συντονισμός και η συνοδεία πραγματοποιήθηκαν από τη Δ/νση Τουρισμού Π.Β.Α/ Τμήμα τουρισμού ΠΕ Χίου και το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Β.Α., κ. Νίκου Νύκτα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Π.Β.Α. κ. Νίκος Νύκτας συναντήθηκε μαζί τους και τους ενημέρωσε για τις προσπάθειες προβολής που κάνει η Π.Β.Α. ώστε να προσεγγίσει τις ανερχόμενες τουριστικές αγορές των Βαλκανίων, μια από τις οποίες είναι και η Ρουμανία. Ευχαρίστησε το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας, για τη συνεργασία, αλλά και όλους τους τουριστικούς επαγγελματίες που συνέβαλαν στην καλύτερη δυνατή παρουσίαση της Χίου. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ