8.12.2022 13:33

Ρολά ασφαλείας ή Γκαραζόπορτες παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από ληστείες

Αν υπάρχει ένα πράγμα που φοβάται ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ή επιχείρησης είναι σίγουρα μία ληστεία ή μία διάρρηξη. Μιλάμε για δύο εγκλήματα που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές φθορές και μεγάλες οικονομικές ζημιές σε μία επιχείρηση καθώς οι ληστές ή διαρρήκτες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προχωρήσουν σε ζημιές για να μπουν στον χώρο ενώ εννοείται ότι αν καταφέρουν μπουν κάτι θα κλέψουν – είτε υλικό / εμπόρευμα είτε μετρητά που μπορεί να υπάρχουν στο ταμείο ή κάποιον άλλο χώρο – οπότε προκαλούνται και οικονομικές ζημιές. Οι ζημιές αυτές στις δύσκολες μέρες που ζούμε από οικονομική άποψη, μπορεί να είναι απλά καταστροφικές. Εννοείται ότι αν μιλάμε για ένοπλη ληστεία υπάρχει πάντα η πιθανότητα χρήσης βίας από τη πλευρά των ληστών, οπότε μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί ή ακόμη και θάνατος στους εργαζόμενους.

Τούτων λεχθέντων λοιπόν, είναι απόλυτα λογικό να βλέπουμε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να επενδύουν στην ασφάλεια του χώρου τους. Από τα πιο συνηθισμένα μέτρα ασφαλείας και θωράκισης χώρων που υπάρχουν είναι τα ρολά ασφαλείας και σε κάποιες περιπτώσεις – θα τις αναλύσουμε αργότερα – και οι γκαραζόπορτες. Επιχειρήσεις του χώρου της ασφάλειας καταστημάτων όπως η ρολά ασφαλείας DMENOUNOS δέχονται ολοένα και περισσότερες κλήσεις από καταστήματα κι επιχειρήσεις, πράγμα που δείχνει πόσο επείγουσα αλλά και δύσκολη είναι η κατάσταση.

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα μέτρα ασφαλείας στα οποία φαίνεται πως επενδύουν οι περισσότερες επιχειρήσεις και καταστήματα είναι τα ρολά ασφαλείας και οι γκαραζόπορτες. Εδώ θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε γιατί είναι τόσο δημοφιλή τα συγκεκριμένα είδη καθώς και να απαντήσουμε στο ερώτημα ποιο από τα δύο αυτά μέτρα ασφαλείας προσφέρει τη μεγαλύτερη ασφάλεια από ληστείες ή / και διαρρήξεις.

Τι κάνει τα ρολά ασφαλείας και τις γκαραζόπορτες να ξεχωρίζουν

Τα περισσότερα μέτρα ασφαλείας βασίζονται πιο πολύ στη ψυχολογική παράμετρο της ασφάλειας. Με άλλα λόγια, μιλάμε για είδη ασφαλείας που σκοπό έχουν να αποθαρρύνουν τον κλέφτη ή τον ληστή. Για παράδειγμα, οι κάμερες ασφαλείας και οι συναγερμοί δεν εμποδίζουν τον κλέφτη από το να δοκιμάσει να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο. Αυτό που κάνουν όμως είναι να τον αποθαρρύνουν δείχνοντας του ότι ο χώρος φυλάσσεται, οπότε αν καταφέρει να μπει, είναι πολύ πιθανό να ειδοποιηθεί η γειτονιά ή / και η Αστυνομία ή να γίνει εύκολη η αναγνώριση του.

Τα ρολά ασφαλείας και οι γκαραζόπορτες δρουν κυρίως σε φυσικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι στην ουσία είναι ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον υποψήφιο κλέφτη και το κατάστημα. Αν ο κλέφτης ή ο ληστής θέλει να δοκιμάσει να μπει στον χώρο, θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να παραβιάσει ή να αφαιρέσει το φυσικό αυτό εμπόδιο, κάτι που απαιτεί πολύ χρόνο και ειδικές γνώσεις ή / και εργαλεία. Οι περισσότεροι κλέφτες είναι «ερασιτέχνες» που σημαίνει ότι ψάχνουν εύκολους κι ευκαιριακούς στόχους και σε γενικές γραμμές δεν έχουν τις γνώσεις και τους πόρους που έχουν οι λεγόμενοι «επαγγελματίες». Εννοείται ότι τα συγκεκριμένα είδη ασφαλείας δρουν και σε ψυχολογικό επίπεδο αφού δείχνουν στους εγκληματίες ότι ο ιδιοκτήτης του χώρου έχει επενδύσει σημαντικά στην ασφάλεια, οπότε δεν είναι εύκολος στόχος.

Εν κατακλείδι, τα ρολά καταστημάτων και οι γκαραζόπορτες παρέχουν πολύ μεγάλη θωράκιση σε έναν χώρο, τόσο σε ψυχολογικό όσο και σε φυσικό επίπεδο.

Ρολά ασφαλείας / καταστημάτων

Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά ασφαλείας είναι η απάντηση στις όλο και πιο πολλές κλοπές επιχειρήσεων, αφού πρόκειται για το μέτρο θωράκισης που προσφέρει την μέγιστη προστασία σε έναν χώρο. Τα ρολά ασφαλείας κατασκευάζονται ειδικά για καταστήματα οπότε έχουν την μορφή ρολού για να μπορούν να τοποθετούνται και να λειτουργούν άψογα σε όλους τους χώρους, ακόμη και τους πιο μικρούς. Τα ρολά καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στο ταβάνι του καταστήματος και κατασκευάζονται ειδικά για την κάθε επιχείρηση με βάση τις διαστάσεις του χώρου.

Τα ρολά ασφαλείας υπάγονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Κάθε κατηγορία προσφέρει τον δικό της συνδυασμό ασφάλειας και ορατότητας. Τα ρολά κλειστού τύπου αποτελούνται από συμπαγείς χαλύβδινες λαμαρίνες και προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια σε έναν χώρο – ακόμη και από επιθέσεις με βαριοπούλες ή βόμβες μολότοφ – αλλά προσφέρουν μηδενική ορατότητα στον χώρο. Είναι μία καλή λύση για τράπεζες κι επιχειρήσεις / καταστήματα που δεν βασίζονται στη βιτρίνα τους. Η δεύτερη κατηγορία είναι τα ρολά διάτρητου τύπου που μοιάζουν με τα κλειστού με τη κύρια διαφορά να είναι το γεγονός ότι έχουν μικρές τρύπες που επιτρέπουν την ορατότητα στον χώρο υπό κάποιες συνθήκες. Τα ρολά αυτά μπορεί να τα συναντήσουμε σε κοσμηματοπωλεία, καταστήματα με είδη τεχνολογίας και σε καταστήματα με ακριβά ρούχα ή παπούτσια. Τέλος έχουμε τα ρολά ανοιχτού τύπου τα οποία έχουν την μορφή πλέγματος από χαλύβδινες βέργες. Είναι το πιο οικονομικό και πιο διαδεδομένο είδος: θα τα βρείτε από ψιλικατζίδικα μέχρι καταστήματα με ρούχα. Η επιχείρηση που θα αναλάβει να κατασκευάσει τα ρολά σας θα μελετήσει την επιχείρηση σας και θα σας προτείνει τη καλύτερη λύση.

Γκαραζόπορτες

Οι γκαραζόπορτες συνδέονται συνήθως με τα γκαράζ σπιτιών και γενικά οικιακών χώρων, ωστόσο μιλάμε για ένα είδος ασφαλείας που μπορεί να έχει εφαρμογές και σε άλλους τομείς. Ένας από αυτούς είναι η ασφάλεια επιχειρήσεων. Θα πρέπει να τονίσουμε εδώ ότι λόγω της μορφής τους – απαιτείται πολύς ελεύθερος χώρος για την λειτουργία τους και κατά κανόνα είναι τελείως συμπαγείς - , οι γκαραζόπορτες δεν χρησιμοποιούνται συχνά για την θωράκιση καταστημάτων. Θα τις βρούμε όμως κυρίως σε βιομηχανικούς χώρους και σε αποθήκες.

Οι γκαραζόπορτες κατασκευάζονται από πολύ ανθεκτικά υλικά και συνήθως περιέχουν και μονωτικά υλικά, οπότε προστατεύουν τόσο από κλέφτες όσο και από τα στοιχεία της φύσης όπως τον αέρα και την υγρασία. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι σε έναν χώρο με κλειστή γκαραζόπορτα όχι μόνο δουλεύουν χωρίς να φοβούνται μία απόπειρα ληστείας ή κλοπής – ένας βιομηχανικός χώρος ή μια αποθήκη χωρίς μία πόρτα είναι απλά «πρόσκληση» για τους ληστές – αλλά εργάζονται και σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον αφού είναι προστατευμένοι από το κρύο και τη ζέστη.

Ποιο από τα δύο είδη προστατεύει καλύτερα από ληστείες;

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι και τα δύο αυτά μέτρα ασφαλείας προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια από τους ληστές, αλλά το καθένα στον τομέα του. Τα ρολά καταστημάτων είναι η καλύτερη λύση για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή, ειδικά αν σε αυτή γίνονται επεισόδια. Οι γκαραζόπορτες είναι η καλύτερη λύση για βιομηχανικούς χώρους και αποθήκες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ