2.8.2023 15:34

Μύθοι κι Αλήθειες για το Νερό της Βρύσης

Η ποιότητα του νερού της βρύσης αποτελεί ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως μπορεί να είναι επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι, οι περισσότεροι πολίτες αναζητούν μια εναλλακτική λύση, όπως είναι το εμφιαλωμένο νερό.

Παρ’ όλα αυτά, μεταξύ αυτών που έχουν ειπωθεί για το νερό της βρύσης, υπάρχουν και ορισμένοι μύθοι. Σ’ αυτό το άρθρο, θα μάθετε μερικές αλήθειες και μύθους για το νερό της βρύσης, αλλά και πως τα πιστοποιημένα φίλτρα νερού μπορούν να φανούν σωτήρια.

Αλήθεια 1 – Το Νερό της Βρύσης Περιέχει Επικίνδυνα Χημικά

Όπως είναι ήδη ευρέως γνωστό, το νερό της βρύσης περιέχει διάφορα επικίνδυνα χημικά. Πολλαπλές αναλύσεις του νερού προσφέρουν αποδείξεις για την ύπαρξη βλαβερών ουσιών στο νερό. Ενδεικτικά, έχουν βρεθεί παράγωγα του χλωρίου, μόλυβδος, ίνες αμιάντου, αρσενικό, φυτοφάρμακα και φαρμακευτικές αγωγές και άλλα. Φυσικά, θα πρέπει να τονίσουμε, πως τα στοιχεία που υπάρχουν στο νερό εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως είναι η γεωγραφική τοποθεσία του σπιτιού σας.

Μύθος 1 – Δεν Περιέχει Μόνο Επικίνδυνα Χημικά

Τις περισσότερες φορές στεκόμαστε στα επικίνδυνα χημικά που υπάρχουν στο νερό, με αποτέλεσμα να θεωρούμε πως δεν περιέχει καμία ευεργετική ουσία. Η αλήθεια όμως είναι πως το νερό της βρύσης περιέχει και ουσίες που είναι απαραίτητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τέτοιες είναι τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο, το κάλιο, το νάτριο κ.λ.π. Με την εγκατάσταση πιστοποιημένων φίλτρων νερού, μπορείτε να λαμβάνετε αυτές τις θετικές ουσίες χωρίς ν’ ανησυχείτε για τα επικίνδυνα χημικά.

Αλήθεια 2 – Η Παλαιότητα των Σωληνώσεων Παίζει Ρόλο στην Ποιότητα του Νερού

Ίσως έχετε ήδη ακούσει πως τα σπίτια με παλιές σωληνώσεις έχουν κακής ποιότητας νερό. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην διάβρωση αυτών των σωληνώσεων. Κατά το παρελθόν, οι σωλήνες κατασκευάζονταν με ένα κράμα αμιάντου. Έτσι, ένα παλιό δίκτυο μπορεί να απελευθερώνει ίνες αμιάντου στο νερό. Ακόμα ένα επικίνδυνο στοιχείο που προέρχεται από τη διάβρωση των σωλήνων υδροδότησης είναι ο μόλυβδος.

Μύθος 2 – Το Νερό της Βρύσης Είναι Ακατάλληλο προς Πόση

Ένας απ’ τους πιο ευρέως διαδεδομένους μύθους είναι πως το νερό της βρύσης είναι γενικά ακατάλληλο προς πόση. Παρ’ όλα αυτά, με τα κατάλληλα πιστοποιημένα φίλτρα νερού για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του, μπορείτε να πίνετε το νερό της βρύσης με ασφάλεια. Μάλιστα, υπάρχουν πιστοποιημένα φίλτρα, που μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν όλα τα πιθανά προβλήματα που έχει το νερό της περιοχής σας. Ένα πιστοποιημένο φίλτρο νερού είναι μονόδρομος για να έχουμε πραγματικά καθαρό υγιεινό νερό.

Αλήθεια 3 – Ο Καθαρισμός του Νερού Ορίζεται από τη Νομοθεσία του Κράτους

Τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο κι η νομοθεσία της χώρας μας ορίζουν τη διαδικασία καθαρισμού του νερού στις δεξαμενές. Οι διατάξεις αναφέρουν συγκεκριμένα τα αποδεκτά όρια για κάθε χημικό στοιχείο που εντοπίζεται στο νερό. Ωστόσο, παρά τον καθαρισμό του νερού στις δεξαμενές, διάφορα χημικά εισέρχονται κατά τη διέλευση του νερού στο δίκτυο υδροδότησης και όχι μόνο γι’ αυτό χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο πιστοποιημένο φίλτρο.

Μύθος 3 – Ο Καθαρισμός του Νερού της Βρύσης Είναι Πολύ Ακριβός

Πολλοί καταφεύγουν στο εμφιαλωμένο νερό, επειδή θεωρούν πως τα φίλτρα νερού είναι πολύ ακριβά. Η αλήθεια όμως είναι πως ένα τέτοιο σύστημα δεν κοστίζει τίποτα, παρέχεται δωρεάν. Τα έξοδα είναι μόνο η αγορά και η αλλαγή του φίλτρου μια φορά το χρόνο. Τα 100 λίτρα θα κοστίζουν μόνο 0,50 λεπτά, όσο μισό λίτρο εμφιαλωμένου νερού. Κάντε σύγκριση και θα δείτε τη διαφορά.

Παρά τους κινδύνους που κρύβει το νερό της βρύσης, υπάρχει τρόπος για να μπορείτε να το καταναλώσετε άφοβα. Αναζητήστε πιστοποιημένα φίλτρα νερού για ν’ απομακρύνετε τα επικίνδυνα χημικά και να έχετε πιστοποιημένο κρυστάλλινο νερό στο ποτήρι σας στην καλύτερη τιμή. Για να μην ξοδεύεστε. Για να μην κουβαλάτε. Για να μην επιβαρύνετε την υγεία σας με τα επικίνδυνα μικροπλαστικά και με παθογόνους μικροοργανισμούς.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

Tags:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ