8ο Φεστιβάλ Συλλόγου Αστρονομίας Χίου «Διαστημικές περιπλανήσεις»

Τη φετινή χρονιά, παρά τις ιδιαιτερότητες που έχει προκαλέσει ο covid-19, ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου δηλώνει το παρών με το 8ο Φεστιβάλ Αστρονομίας από τις 25-7-2020 εώς τις 22-8-2020 με επιστημονικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Οι εκδηλώσεις σχεδιάστηκαν ούτως ώστε να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας αλλά και να μας φέρουν κοντά με τα θαύματα του ουρανού.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

25-7-2020 Περιβόλι,  20:30 μμ  

Προβολή ντοκιμαντέρ «Υπολογιστής 2,000 ετών», ως ελάχιστο φόρο τιμής στον καθηγητή Ιωάννη Σειραδάκη και στο πολύ σημαντικό του έργο για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων. Την εκδήλωση θα προλογίσει η Μεταλληνού – Φιόρη Αναστασία Αστροφυσικός, Υπεύθυνη Κέντρου Επισκεπτών – Εθνικού Αστεροσκοπίου Αθηνών. 

29-7-2020 Πλατεία Αυγωνύμων, 21:00 μμ

Στη γραφική πλατεία των Αυγωνύμων, θα μιλήσουμε για «Ιστορίες από την επιφάνεια της Σελήνης» και στη συνέχεια θα παρατηρήσουμε τον ουρανό και τα αστέρια με τηλεσκόπια.

14-8-2020 Περιβόλι, 20:30 μμ 

Ομιλία με θέμα «Προβλέποντας τον Διαστημικό Καιρό» από την Κα. Ευαγγελία Σαμαρά , Διδακτορική φοιτήτρια στο Royal Observatory of Belgium and KU Leuven.

22-8-2020 Παραλία Αποθήκας, 21:00 μμ 

Στον σκοτεινό ουρανό της Αποθήκας θα κάνουμε μάθημα ουρανογραφίας και θα μιλήσουμε για τους μύθους του ουρανού. 

X

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ