2.8.2016 19:34

Ξέρεις για τον Κανάρη, μάθε για τον Κανάρη [ΒΙΝΤΕΟ]

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΩΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΣΑΚΟΣ

Ιστορικές μνήμες άρρηκτα δεμένες με το νησί μας θα μας ξυπνήσει η εκδήλωση τιμής και μνήμης της Σφαγής της Χίου και του μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνου Κανάρη, που διοργανώνει σήμερα στις 20:00 στο αίθριο του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ ο Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και βορείων προαστίων.

Πρόκειται για την μεταφορά της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε και άφησε εποχή στις 11 Απριλίου 2016 στο δήμο Κηφισιάς,  όπου η φιλόλογος κ. Λίλα Παπαδημητρίου παρουσίασε με τη συνοδεία ταινίας ντοκιμαντέρ την ιστορία του μπουρλοτιέρη του Αιγαίου, διανθισμένη με υποβλητική μουσική και σκηνική παρουσία. Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο Διευθυντής του Ιδρύματος Παύλος Καλογεράκης, η πρόεδρος του Συλλόγου ιατρός Αγγελική Τριανταφύλλου Πιτίδη , η Λ. Παπαδημητρίου και η φιλόλογος Αγγελική Καρμοίρη Καλογεράκη, κάλεσαν το κοινό να παρακολουθήσει την παρουσίαση, τονίζοντας ότι θα μάθουν πολλές άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας.

Η Α. Τριανταφύλλου Πιτίδη τόνισε ιδιαίτερα ότι αποκλειστικός  στόχος του συλλόγου είναι η προβολή  του νησιού, των προϊόντων και της ιστορίας  του και ευχαρίστησε το Ίδρυμα και προσωπικά τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο για την χορηγία και την προσφορά του χώρου.

Για να δώσει έμφαση στην αξία της προσωπικότητας του Κανάρη και τη σημασία της εκδήλωσης η  Λ. Παπαδημητρίου ανέφερε το απόφθεγμα του ποιητή Νάνου Βαλαωρίτη, ο οποίος όταν επρόκειτο να γράψει  για τον Κανάρη είπε  ότι «η πένα του  θα σκύψει κάτω από το βάρος αυτού του ονόματος». 


 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ