10.6.2016 9:00

Το UMMI του Νίκου Αυγουστίδη ταξιδεύει στον κόσμο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Στην πρώτη τριάδα προτίμησης του κοινού ανάμεσα σε 88 ταινίες μικρού μήκους βρέθηκε το UMMI του Χιώτη σκηνοθέτη Νίκου Αυγουστίδη κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας  του στο φεστιβάλ του Regensburg στην Γερμανία το Μάρτιο.

Το UMMI που στα αραβικά σημαίνει μητέρα έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς και σε λίγες ημέρες θα συμμετάσχει στο μεγαλύτερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Βόρειας Αμερικής. «Θα λάβει μέρος στο επίσημο διαγωνιστικό του Palm Springs International Short Festival που θα πραγματοποιηθεί στην Αμερική από τις  21 έως 27 Ιουνίου. Η ταινία θα προβληθεί στις 23 Ιουνίου», δήλωσε στον «π» ο σκηνοθέτης του UMMI Νίκος Αυγουστίδης.

Παράλληλα  το UMMI θα ταξιδέψει στις 29 Αυγούστου στη Δανία προκειμένου να λάβει μέρος στο επίσημο διαγωνιστικό του Odense Film Festival. « Το φεστιβάλ της Δανίας θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Τόσο το φεστιβάλ της Δανίας όσο και της Αμερικής είναι Oscar qualifying.», ανέφερε ο Νίκος Αυγουστίδης προσθέτοντας το UMMI έπαιξε  και στο mediawave film festival στην Ουγγαρία.

Το έργο αναφέρεται στην βίαιη ιστορία αποχωρισμού και σκληρής ενηλικίωσης ενός 6χρονου πρόσφυγα και έχει γυριστεί στη Χίο και στα Μαύρα Βόλια.

Η ταινία είναι μια παραγωγή της MarniFilms σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νίκου Αυγουστίδη ενώ συμμετέχουν ακόμη οι Χιώτισσες ηθοποιοί: Άννα Μαρία Ρέππα(κορίτσι), Χρυσή Πιτυανού(μητέρα) και Αρκαδία Ψάλτη(παραθερίστρια). 

Συντελεστές: Βοηθός σκηνοθέτη: Ζαμπέλλα Χαβιάρα, story boards: Χριστίνα Αυγουστίδου, βοηθός art department: Δανάη Αναγνώστου, φροντιστής: Αργύρης Κουμέλας, χειριστής drone: Γιώργος Πυργάρης, Βοηθός παραγωγής: Βαγγέλης Κουμέλας, φωτογράφος πλατώ: Παντελής Μωρόμαλος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ