28.2.2023 17:44

«Το απίστευτο ταξίδι του κυρίου Πικ» - Θεατρική παράσταση από το ΠΙΟΠ

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (6/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Μαρτίου (ώρες 09:30 και 11:00), τη θεατρική παράσταση με ζωντανή μουσική «Το απίστευτο ταξίδι του κυρίου Πικ», για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ηλικίας 4-8 ετών), στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Μια βραδιά, σαν όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων ο κύριος Πικ παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο τον ουρανό, όταν ανακάλυψε πως τα αστέρια χάνουν σιγά-σιγά τη λάμψη τους. Αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, αναστάτωσε την παγκόσμια κοινότητα και για αυτό και ο κύριος Πικ έπρεπε να ταξιδέψει στο σύμπαν για να ερευνήσει το θέμα.  Το ταξίδι του όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς στον δρόμο του θα συναντήσει απίστευτους πλανήτες… πλανήτες που έχουν συναισθήματα!

Η παράσταση, από τη θεατρική ομάδα «Μορφές Έκφρασης», λειτουργεί ως ένα εργαστήρι συναισθημάτων όπου οι μικροί θεατές, μέσα από την περιπέτεια του κυρίου Πικ, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα συναισθήματα. 

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο και σκηνοθεσία: Άννα Σ.Τζίμα

Παίζουν: Άννα Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Κώστας Παπάζογλου

Υπεύθυνη ήχου: Βλασία Βερβέρη

Διάρκεια: 60 λεπτά

Οι Μορφές Έκφρασης δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993 και η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα και παραστάσεις. Έχοντας προσεγγίσει μεγάλα έργα αρχαίας ελληνικής τραγωδίας, έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και παραμύθια, από το 2010 δημιουργούν συστηματικά, παράλληλα με την παιδική σκηνή, παιδαγωγικές δράσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ