6.3.2019 12:00

Το Animasyros φιλοξενεί για τον Μάρτιο το Ομήρειο

Στο πλαίσιο της ενότητας "Ομηρείου Έργα"

Μάρτιος, μήνας αφιερωμένος στην εκπαίδευση, και στο πλαίσιο των δράσεων «Ομηρείου έργα» θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, ένα σύνολο δράσεων γύρω από τα κινούμενα σχέδια.

Το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων διοργανώνεται από το 2008 στη Σύρο των Κυκλάδων, ενώ από το 2015 υλοποιεί προγράμματα περιφερειακών εκδηλώσεων, με τίτλο #tour και στόχο τη διάχυση του περιεχομένου του φεστιβάλ μέσα από δράσεις άτυπης εκπαίδευσης και προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων. Στο πλαίσιο αυτών των περιφερειακών εκδηλώσεων εντάσσονται και οι παρακάτω δράσεις κινουμένων σχεδίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο νησί της Χίου με πρωτοβουλία του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χίου. 

Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε προβολές για όλη την οικογένεια από το βραβευμένο πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους του Animasyros. Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 14/03/19, στις 20:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Ομηρείου. Ταυτόχρονα, μαθητές και μαθήτριες Λυκείου αλλά και Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δύο εφαρμοσμένα εργαστήρια κινουμένων σχεδίων, που θα διεξαχθούν στο Ομήρειο αλλά και σε σχολικές εγκαταστάσεις, και να πειραματιστούν με τη μέθοδο του animation, υπό την καθοδήγηση διακεκριμένων εκπαιδευτών.

Το  Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros εντάσσεται στα «Ομηρείου έργα»,  δράσεις πολιτισμού που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει το Ομήρειο, φιλοδοξώντας να συνεισφέρει στην πολιτιστική ανανέωση του τόπου μας. Σας καλούμε και αυτό τον μήνα να συμμετάσχετε στα «Ομηρείου Έργα», ώστε μαζί να αποκτήσουμε μια βιωματική επαφή με τη γνώση.

Ώρα έναρξης: 20:00

Χώρος: Αίθουσα Θεάτρου

Είσοδος ελεύθερη

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ