3.4.2023 15:38

Τίμησε τη γυναίκα ο Λέων Αλλάτιος στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση μετά την πανδημία

Μια εκδήλωση που άργησε 3 χρόνια, ελέω κορωνοϊού, είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου το περασμένο Σάββατο.

Με τον τίτλο: «Μια έμορφη μια λυγερή» ο Λέων Αλλάτιος τίμησε τη γυναίκα σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, σε όλους τους ρόλους και από όσα μέρη της Ελλάδας εκείνη παρουσιάζεται.

Από τη φουντωτή νερατζούλα (Κάτω στο Γιαλό), τη γριά μπαμπόγρια, τα Τσιμανδριανά κορίτσια, αλλά και το κορίτσι 12 χρονών που χήρα πάει στη μάνα της, μέχρι τη Γυαλένια, την Αρκαδιανή, τη Βασιλαρχόντισσα, τη Ζαχαρούλα, τη Λενιώ και τις Ελληνοπούλες έμορφες, που έκλεισαν την εκδήλωση, η κεντρική σκηνή του Ομηρείου πλημμύρισε με μελωδίες από Ελλάδα και χορούς του Αιγαίου, του Δρυμού Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής και Νότιας Ηπειρωτικής Ελλάδας, της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας, των Βλάχων, της Δράμας, αλλά και παιδικούς και αποκριάτικους σκοπούς. Όλα αυτά πλαισιώθηκαν από τις απαγγελίες ποιημάτων και δημοτικών τραγουδιών που έδιναν τη σειρά τους σε χιουμοριστικά δρώμενα από τη θεατρική ομάδα της Προόδου Καλλιμασιάς.

Η μουσική της βραδιάς ήταν από την Ορχήστρα Αυγουστίδη.

Γιώργος Αυγουστίδης: βιολί - τραγούδι, Μανώλης Αυγουστίδης: λαούτο - τραγούδι, Νίκος Αγγούσης: κλαρίνο Πέτρος Καρβούνης: σαντούρι, Νεκτάριος Βελώνιας: κρουστά, Στέλλα Δούκα: τραγούδι

Συντελεστές παράστασης:

Διδασκαλία χορών: Μαρκέλλα Ζιγλή, Σοφία Τοπαλίδου, Γεώργιος Παναγιωτίδης, Γιώργος Καραολάνης, Γιάννης Γριμπαμπής

Αφηγητές: Κοσμάς Μανές - Ελπίδα Δαλάτση  

Κείμενα αφηγητών: Ελένη Κοκκώδη

Απόδοση θεατρικών: Θεατρική ομάδα Προόδου Καλλιμασιάς

Κείμενα θεατρικών: Γιάννης Κολλιάρος

Φορεσιές: Καλλιόπη Κάβουρα - Εθελοντική Ομάδα Ομίλου

 Ήχος: Γιώργος Φαραντάκης

Φωτισμοί: Θοδωρής Αργυρούδης

Μηχανικός σκηνής: Τάκης Μπελόκας

Βιντεοσκόπηση: Γιάννης Παντελάρος

Φωτογράφηση: Μανώλης Μουτάφης

Έντυπο υλικό: Βιβλιοπωλείο "Πάπυρος”

Επιμέλεια εκδήλωσης - επιλογή τραγουδιών: Γιάννης Γριμπαμπής

Η εκδήλωση «Μια έμορφη μια λυγερή» ήταν μέρος των διήμερων εκδηλώσεων του Ομίλου. Την Κυριακή, παρουσιάστηκαν τα παιδικά και εφηβικά τμήματα σε μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση με μεγάλη επιτυχία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ