7.9.2023 12:09

Τελευταία μέρα των εκδηλώσεων του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Χίου στο Αρχοντικό Castelli

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη 07.09.2023 είναι η τελευταία μέρα των τριήμερων (4-7/9) εκδηλώσεων στο αρχοντικό Castelli, Κάμπος Χίου, στο πλαίσιο του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ .

Θα πραγματοποιηθεί Ομιλία της Έλενας Ματθαιοπούλου, Associate Editor of Opera Now magazine, UK, αρθρογράφου για θέματα όπερας και μουσικής, συγγραφέα, με τίτλο «Η Ελληνική Επανάσταση στη Μουσική και την Όπερα».

Η ομιλία εστιάζεται στην έντονη επιρροή των σφαγών της Χίου και του Μεσολογγίου σε μεγάλους δυτικούς συνθέτες. Θα περιέχει αποσπάσματα από την Όπερα του Ροσσίνι «Η Πολιορκία της Κορίνθου», την Καντάτα του Εκτώρ Μπερλιόζ «Η Ελληνική Επανάσταση» και τις Όπερες «Μάρκος Μπότσαρης» και «κυρά –Φροσύνη» του Παύλου Καρρέρ.

Επίσης ανακοινώνεται ότι η εκδήλωση της Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 που ήταν προγραμματισμένη στις 7.30 μ.μ στο Αρχοντικό Ριζικό, Κάμπος Χίου με την Μαγια Τσόκλη αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ