24.6.2016 15:10

Ταινίες με συναίσθημα και αθωότητα θα παρακολουθήσουμε στη Cineμάθεια

Ταινίες γεμάτες συναίσθημα και εφηβική αθωότητα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το σαββατοκύριακο στο cineκήπος, ο οποίος ξεκινάει την λειτουργία του αύριο  με την Cineμάθεια. Στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Παρασκευή τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής  της Cineμάθεια, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο των ταινιών επισημαίνοντας ότι κάθε χρόνο παρατηρείται σημαντική βελτίωση. «Τόσο τα συμμετέχοντα παιδιά όσο και οι καθηγητές τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί δούλεψαν σκληρά για να επιτύχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα. Η Cineμάθεια ξεκίνησε το 2004 και έχει γίνει πλέον ένας θεσμός για τα σχολεία που ελπίζω να έχει μέλλον», υπογράμμισε η υπεύθυνη της cineμάθεια και του τμήματος σχολικών δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Στέλλα Τσιροπινά.

Μαρία Βασιλάκη «Συγκλονιστικές παραγωγές»

Συγκλονισμένη από τις παραγωγές που δημιούργησαν τα παιδιά δήλωσε η Μαρία Βασιλάκη, Φιλόλογος και μέλος της Κριτικής Επιτροπής. « Συμμετέχω για πρώτη φορά και πραγματικά διαπίστωσα ότι κοινωνία αντιμετωπίζει με αλληλεγγύη το προσφυγικό».

Πάρις Ξυνταριανός « Κάθε χρόνο και καλύτερα»

Ο Πάρις Ξυνταριανός έζησε την Cineμάθεια ως μαθητής και τώρα ως μέλος της κριτικής επιτροπής θεωρεί ότι υπάρχει σημαντική βελτίωση με την πάροδο των χρόνων.

Υρώ Μανέ «Η Cineμάθεια να γίνει θεσμός»

Η γνωστή Χιώτισσα ηθοποιός Υρώ Μανέ αφού συνεχάρη την Στέλλα Τσιροπινά για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει με την Cineμάθεια σημείωσε ότι απαιτείται πλέον το Υπουργείο Πολιτισμού να εμπλακεί ενεργά και να μετατρέψει την Cineμάθεια σε θεσμό. «Ο πήχης κάθε χρόνο ανεβαίνει. Τα παιδιά αντιμετώπισαν με αλληλεγγύη και ευαισθησία το θέμα του προσφυγικού».

Φίλιππος Μανδηλαράς «Η εφηβική ματιά βγαίνει προς τα έξω»

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις ταινίες  ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς ο οποίος κάλεσε το κοινό να τις αγκαλιάσει. «Η εφηβική ματιά βγαίνει επιτέλους προς τα έξω. Όλες οι ταινίες έχουν μια εφηβική αθωότητα που εμένα μου αρέσει πολύ».

Δέσποινα Τομαζάνη «Λείπει ο παλμός της νεότητας»

Διαφορετική άποψη από τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής  εξέφρασε η ηθοποιός  Δέσποινα Τομαζάνη. « Τα παιδιά δείχνουν αμήχανα απέναντι στη κρίση. Λείπει ο παλμός της νεότητας από τις ταινίες. Η τέχνη της κινηματογράφησης είναι πολύ δύσκολη».

Δήμος Αβδελιώδης «Η Cineμάθεια έχει αποτελεί πολιτιστική παρέμβαση»

Η Cineμάθεια έχει δώσει το πολιτιστικό της στίγμα υπογραμμίζει ο Δήμος Αβδελιώδης ο οποίος δήλωσε ότι συγκινήθηκε από τις ταινίες. « Όλες οι ταινίες έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Πρέπει όλοι να τις παρακολουθήσουμε διότι δεν είναι απλά ένα μαθητικό φεστιβάλ αλλά είναι μια πολιτιστική παρέμβαση»

Στο ίδιος μήκος κύματος και τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής τα οποία επισήμαναν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της cineμάθεια.
«Οι έφηβοι αποτυπώνουν τις ιδέες του και αυτό είναι αισιόδοξο», είπε η Δανάη Αθανασοπούλου από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου.

Η σκηνογράφος Όλγα Λεοντιάδου ανέφερε ότι οι έφηβοι εξέφρασαν τον προβληματισμό τους ενώ η Μίτσυ Ακουγιούνογλου επικρότησε την ομαδικότητα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ