28.4.2016 17:39

«Τα χελιδονίσματα» της Κλειδούς

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ»

Ένα πρωινό γεμάτο δημιουργία και χελιδονίσματα απόλαυσαν την περασμένη Κυριακή σαράντα περίπου παιδάκια που βρέθηκαν στο περιαστικό δάσος της Κλειδούς, όπου η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ομηρούπολης και το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Βίωσε & Επιβίωσε» πραγματοποίησαν για μία ακόμη χρονιά τα «Χελιδονίσματα» της Χίου.

Τα παιδιά με την βοήθεια της Σοφίας Ταζόγλου έφτιαξαν φωλιές από πηλό με την τεχνική του cob και ενημερώθηκαν για το μακρύ και δύσκολο ταξίδι των χελιδονιών. Επίσης τραγούδησαν για τα χελιδόνια και πεζοπόρησαν στο μονοπάτι της Μέσα Κλειδούς για να βρουν τα απαραίτητα δομικά φυσικά υλικά προκειμένου να κατασκευάσουν τις φωλιές. « Περπατήσαμε με τους γονείς στα μονοπάτια της Κλειδούς και μαζέψαμε ξερά χόρτα για να τα χρησιμοποιήσουμε για τη δημιουργία των φωλιών.  Χτίσαμε 6 χελιδονοφωλιές με την τεχνική του cob. Πηλός, άμμος, άχυρο και νερό και φυσικά τα ξερά χόρτα», ανέφερε στον «π» η Σοφία Ταζόγλου προσθέτοντας ότι με την βοήθεια του κουκλοθέατρου τα παιδιά έμαθαν για την μετανάστευση των χελιδονιών.

Παράλληλα ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φίλιππος Μανδηλαράς διηγήθηκε στα παιδιά τις περιπέτειες ενός μπαμπά που σιχαινόταν τις μύγες και αγαπούσε τα χελιδόνια. Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά στο παραμύθι «Οι Μύγες, τα χελιδόνια και εγώ» παίζοντας τις μύγες, τα κουνουπάκια και τα χελιδόνια.

Κατά την διάρκεια των «Χελιδονισμάτων» πραγματοποιήθηκε bazaar με στόχο να ενισχυθεί ο σύλλογος Β. Ελλάδος «Παιδικές Καρδιές» που στηρίζει και βοηθάει  τα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια. « Συγκεντρώθηκαν 108 ευρώ για τις Παιδικές καρδιές, ποσό ικανοποιητικό για τον αριθμό συμμετοχής των παιδιών. Είναι μια αρχή», είπε η Σοφία Ταζόγλου.

Οι φωλιές που κατασκευάστηκαν από τους μικρούς φίλους θα τοποθετηθούν στο ΚΠΕ και στα σχολεία του Βροντάδου για να τις παρατηρούν τα παιδιά και να φωλιάσουνε τα πουλιά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ