19.7.2018 14:34

Συγκίνηση και ρεκόρ συμμετοχής στη χθεσινή εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών &Νεανίδων Βροντάδου& Λειβαδίων

Σε μία εξαιρετικά συγκινητική εκδήλωση, με μεγάλη προσέλευση κοινού  εξελίχθηκε το καφέ παγωτό της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος, Κυριών και Νεανίδων Βροντάδου και Λειβαδίων», το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες στη Δασκαλόπετρα.

Η εκδήλωση διεξήχθη στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ενοποίησης του Νοτίου με τον Βόρειο Βροντάδο.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος της Φ.Α.Κ.Ν.Β.Λ. Μαρκέλλα Γαρρή και η Υπεύθυνη για τον τομέα Πρόνοιας και Μέριμνας της Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής των 100 χρόνων ενοποίησης του Βροντάδο Μαρία Γιαννούλου. 

Ενώ, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων  ενοποίησης του Βροντάδου, ομιλία μετά παρουσίασης, με θέμα : «Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών και Νεανίδων Βροντάδου και Λειβαδίων: Ιστορική Αναδρομή» ανέπτυξε  ενδελεχώς η Ισαβέλλα Αδ. Μπουρνιά.

 

 

φωτο: ΠΑΤΡΙΔΑ TV 

Η Ισαβέλλα Μπουρνία αναφέρθηκε στην ίδρυση, το έργο και τη συμβολή της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυρίων και Νεανίδων Βροντάδου και Λειβαδίων»  για την Ελλάδα, το έθνος, την συνοχή της τοπικής κοινωνίας, την στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, τη μεταλαμπάδευση της γνώσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς, την αναπλήρωση του κενού της πολιτείας κατά τους καιρούς, όπου η πρόνοια και μέριμνα ήταν ανύπαρκτη ή ελάχιστα υπαρκτή. 

Τέλος, η κα  Μπουρνιά έκλεισε ευχαριστώντας έναν-έναν όλους όσους τη βοήθησαν στην έρευνά της,  ενώ,  αφιέρωσε την εκδήλωση σε όλους όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο άγγιξε η «Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών και Νεανίδων Βροντάδου και Λειβαδίων» όλα αυτά τα 87 χρόνια πορείας της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Φ.Α.Κ.Ν.Β.Λ., Μαρκέλλα Γαρρή, ο Βουλευτής της ΝΔ  Νότης Μηταράκης, ο Αντιδήμαρχος  Μ. Φαφαλιός, ο πρώην Δήμαρχος   Ομηρούπολης Γιάννης Μαλαφής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π. Μπουγδάνος, ο δημοτικός σύμβουλος  Ν. Νύκτας, Ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου Παντελής Μπουρνιάς, Η Πρόεδρος της Π.Ε.Κ.Ε.Β. Μαρία Καστάνια, μέλη  των πολιτιστικών σωματείων του Βροντάδου και των Λειβαδίων, τα μέλη  της Οργανωτικής και Εκτελεστικής Επιτροπής για τα 100 χρόνια ενοποίησης του Βροντάδου Μαρία Γιαννούλου, Ευτυχία Γκαρμάτη-Ξενάκη και Ιουλία Ψώρρα. Παρούσα και η πρώην Δ.Σ Ομηρούπολης Δέσποινα Βλυσίδου, ο Στράτης Φρεγαδιώτης, ως εκπρόσωπος του αντιπεριφερειάρχη Χίου .

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ