26.7.2017 20:14

Στόχος και ο μη… βιβλιόφιλος

ΠΛΗΘΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ για ολόκληρο το καλοκαίρι από τη Βιβλιοθήκη «Κοραής».

Θέτοντας ως στόχο την προσέλκυση κοινού που  κατά το παρελθόν δεν  συμμετείχε σε δράσεις της Βιβλιοθήκης «Κοραής», το Εφορευτικό Συμβούλιο σχεδίασε πρόγραμμα καλοκαιρινών δράσεων και εκδηλώσεων  που απευθύνεται σε όλους. «Στόχος μας είναι να γίνει η Βιβλιοθήκη προσβάσιμη σε όλους.  Επιθυμούμε να προσελκύσουμε κόσμο που ουδέποτε είχε μπει στη Βιβλιοθήκη. Για αυτό και  προσπαθούμε να συμπεριλάβουμε στις εκδηλώσεις μας και ανθρώπους που δεν είναι αποκλειστικά του πνεύματος και των γραμμάτων», εξηγεί ο πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Κώστας Μερούσης.

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι  στα πλαίσια του σχεδιασμού μιας νέας σύγχρονης πολιτικής για τη Βιβλιοθήκη και το βιβλίο, ξεκίνησε από πέρσι την ανάπτυξη ενός δικτύου εθελοντών. «Η ανάπτυξη δικτύου εθελοντών, πέρα από την υποστήριξη των δράσεων, αποσκοπεί και στη δημιουργία μίας δομημένης και άρρηκτα δεμένης ομάδας ανθρώπων με κοινό τόπο την αγάπη και το ενδιαφέρον για το βιβλίο».

Φέτος θα πραγματοποιηθούν 16 εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία ξεκινούν από σήμερα και ολοκληρώνονται στις 30 Αυγούστου. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται  σε παιδιά  ηλικίας από 5 έως 16 ετών  Τα συμμετέχοντα παιδιά  θα έρθουν σε επαφή με το βιβλίο και  μέσα από την αφήγηση, τη διάδραση και το παιχνίδι θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους ενώ θα εξοικειωθούν με την έννοια της συνεργασίας.

Απ’ τις Ομηρικές εκδόσεις στη σύγχρονη γραμματεία

Μια έκθεση με σπάνια βιβλία, εκδόσεις των ομηρικών έργων στο πρωτότυπο και μεταφράσεις σε διάφορες ξένες γλώσσες, μελέτες, λεξικά και σχόλια,  που δώρισαν με αγάπη στην πατρίδα τους οι Χιώτες λόγιοι Αδ. Κοραής, Ι. Ανδρεάδης, Καλλ. Κρεατσούλης, Γρ. Φωτεινός, Ν. Πετροκόκκινος, Ι. Μιχαληνός κ.α. πραγματοποιείται ήδη στη Βιβλιοθήκη «Κοραης».

Συνάμα θα παρουσιαστούν βιβλία νέων Χιωτών συγγραφέων ενώ σε συνεργασία με το Ομήρειο θα συνδιοργανώσουν συνέδριο αφιέρωμα στους Χιώτικης καταγωγής Φαναριώτες λόγιους-διπλωμάτες και πολιτικούς. Τέλος μαζί με το «Χορό Ψαλτών Χίου» θα συνδιοργανώσουν διημερίδα με θέμα «Απόστολος Κώνστας ο Χίος, ο τέταρτος των τριών».

......................................................................................................................................

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Παρασκευή, 29 Ιουλίου : «Πώς Φροντίζω ένα Αδέσποτο- Ηλικιακή Ομάδα: 5-10 ετών

Τρίτη, 2 Αυγούστου : «Το δάσος της Αστραδενής και της Μαυριδενής -.Ηλικιακή ομάδα :5 – 8 ετών

 

Παρασκευή, 5  Αυγούστου: « Η αγάπη είναι μια χούφτα μέλι»-  Ηλικιακή ομάδα :  Ομάδα 20 παιδιών, ηλικίας 5 – 8 ετών

 

Τρίτη, 9 Αυγούστου: « Ο Δάκρυς» (της Στέλλας Τσιροπινά)-Ηλικιακή ομάδα :  6-10 ετών

Παρασκευή, 12 Αυγούστου: «Η Ντενεκεδούπολη»- 11:00 -12:30

Ηλικιακή ομάδα : 5 – 8 ετών

 

Τρίτη, 16 Αυγούστου: «EmergencyLessons»-Ηλικιακή ομάδα: 10-16 ετών

 

Παρασκευή, 19 Αυγούστου: «Τα καπέλα της κυρίας Στρουμπίνσκι»- Ηλικιακή ομάδα 5 – 8 ετών

.

Τρίτη, 23 Αυγούστου: «Μάκης ο Ενζυμάκης και η μάχη στο στομάχι Ηλικιακή ομάδα: 6– 8 ετών

 

Παρασκευή, 26 Αυγούστου: «Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε»- Ηλικιακή ομάδα 5 – 7 ετών

 

Τρίτη, 30 Αυγούστου:« Δύο φλάουτα κι ένας μύθος» - Ηλικιακή ομάδα: 5 – 7 ετών

 

Όλα τα προγράμματα  προσφέρονται δωρεάν και θα υλοποιηθούν στο κτίριο Β’ της Βιβλιοθήκης  από τις 11:00-12:30 . Απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη συνοδού για κάθε παιδί κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης από το χώρο της Βιβλιοθήκης. Η συμμετοχή θα γίνεται αποκλειστικά με προεγγραφή κατά τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ