Πολιτισμός

19/4/16 14:43

τελ. ενημ.: 19/4/16 14:43

Στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στην έκθεση «Ελλάδος Γεύση» συμμετείχε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Κώστας Αδαμίδη και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, ενώ στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού ανέλαβαν τη λειτουργία του περιπτέρου.

Την ημέρα των εγκαινίων στο περίπτερο της Περιφέρειας προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα μαγειρεμένα από το γνωστό σεφ Μιχάλη Ντουνέτα, ενώ τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μαγειρικής αφιερωμένη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο «Κεντρικό Παντοπωλείο» της έκθεσης, ο γνωστός σεφ με τους βοηθούς του χρησιμοποιώντας παραδοσιακά προϊόντα των νησιών μας, ετοίμασαν πιάτα τα οποία κατόπιν προσφέρθηκαν στο κοινό που παρευρέθηκε.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ  Δ. Τρυφωνόπουλος. Το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση είχε την ευκαιρία να  γνωρίσει και να δοκιμάσει στο περίπτερο της Περιφέρειας προϊόντα από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως ούζο από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο, κρασί από τη Σάμο, τη Λήμνο και τη Χίο, λάδι από τη Λέσβο, παξιμάδια, βουτήματα και ζυμαρικά από τη Λήμνο, μαστίχα, λικέρ, γλυκά του κουταλιού και λουκούμια από τη Χίο, αλίπαστα και τσίπουρο από τη Λήμνο, ξερά σύκα και λιαστές ντομάτες από τη Λέσβο, μαρμελάδες, καλλυντικά, αιθέρια έλαια και βότανα από τη Σάμο.

 

 

Δείτε επίσης