7.3.2023 17:25

«Στη Χίο, σήμερα την ...» - Δημιουργικά εργαστήρια στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «απέναντι», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει δύο δημιουργικά εργαστήρια με τίτλο «Στη Χίο, σήμερα την …», στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Μαρτίου (ώρα 11:00) για εφήβους και ενήλικες, και τη Δευτέρα 13 Μαρτίου (ώρες 10:00 και 11:30) για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην περιοδική έκθεση και να δουν, μεταξύ άλλων, τις καρτ ποστάλ, έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους αλληλογραφίας του παρελθόντος. Στη συνέχεια, αντλώντας έμπνευση από την έκθεση, αλλά και τον μαστιχώνα του Μουσείου, θα δημιουργήσουν τη δική τους καρτ ποστάλ αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνικές όπως το λέιζερ, για να την στείλουν σε αγαπημένα τους πρόσωπα ως ανάμνηση της επίσκεψής τους στο Μουσείο.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοδική έκθεση «απέναντι» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου (28.7.2022-31.12.2023), με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, αναδεικνύοντας την έντονη παρουσία του ελληνικού προσφυγικού στοιχείου στο νησί. Με όχημα αποσπάσματα από εμβληματικά έργα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής, η έκθεση επιδιώκει να σκιαγραφήσει πτυχές αυτής της καθοριστικής περιόδου για το έθνος. Η ζωή «απέναντι», στιγμιότυπα από τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την Καταστροφή, το τέλος και ο ξεριζωμός, η επανεκκίνηση στην Ελλάδα, η ενσωμάτωση των προσφύγων και η διατήρηση της μνήμης ξεδιπλώνονται στις εκθεσιακές ενότητες. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (Ο.Π.Σ.Ε.). 

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και τα υλικά είναι δωρεάν

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. 

Για πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ