Πολιτισμός

22/6/16 17:14

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:04

Στ. Αξιωτάκης: «Ζωγραφίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου»

ΕΙΚΟΣΙ: ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΕΜΑΤΗ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ

Παρουσιάζει  την πρώτη του έκθεση ζωγραφικής σε ηλικία μόλις 11  ετών και σήμερα είκοσι χρόνια μετά πραγματοποιεί στο Ομήρειο μια αναδρομική έκθεση με τίτλο «είκοσι» που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 25 Ιουνίου.  Ο   Στέλιος Αξιωτάκης  μας υποδέχθηκε στην αίθουσα εκθέσεων του Ομηρείου, μας ξενάγησε στα έργα του και μας μίλησε για την μέχρι σήμερα πορεία του. « Ζωγραφίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Άρχισα στη Β΄ τάξη του δημοτικού να παρακολουθώ μαθήματα ζωγραφικής με δασκάλα μου την Μαρία Σαρρή και το 1996, σε ηλικία 11 ετών πραγματοποίησα στο Φάρο Βαρβασίου την πρώτη μου έκθεση ζωγραφικής».

Οι σπουδές του στην Αρχιτεκτονική να τον βοήθησαν να χρησιμοποιεί όπως ο ίδιος επισημαίνει τα χρώματα με τον σωστό τρόπο και αποτέλεσαν την αφορμή να παρουσιάσει δύο ακόμη ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής. « Νομίζω ότι όσα έμαθα στο πανεπιστήμιο για το χρώμα αλλά και αργότερα στο μεταπτυχιακό μου για τον αρχιτεκτονικό φωτισμό λειτούργησαν καθοριστικά ως προς την φιλοσοφία μου για το χρώμα στη ζωγραφική. Ακόμη στην Αρχιτεκτονική έμαθα να ζωγραφίζω υπαίθρια γεγονός καθόλου εύκολο καθώς η αποτύπωση αυτού που βλέπεις δεν είναι εύκολη. Έχει σχέση το φως της ημέρας, ο αέρας, η υγρασία. Τα χρώματα φαίνονται διαφορετικά όταν  στεγνώνουν στο φυσικό περιβάλλον».

Η έννοια της ταυτότητας απασχόλησε τον Στυλιανό Αξιωτάκη τόσο στη ζωγραφική όσο και στην Αρχιτεκτονική. « Το 2013 ίδρυσα την αρχιτεκτονική ομάδα 1 ID(oneidarcitects.com. Ο σχεδιασμός με ενδιαφέρει σε όλο του το φάσμα, από τις εικαστικές  τέχνες και την αρχιτεκτονική, μέχρι τη γραφιστική και το σχεδιασμό προϊόντων, γεγονός που μου έχει προσφέρει πολυάριθμα βραβεία σε σχετικούς διαγωνισμούς σχεδίου».

Στην επετειακή έκθεση «είκοσι» ο Στυλιανός Αξιωτάκης παρουσιάζει μια σειρά νέων έργων μέσα από τα οποία αποτυπώνεται ο χαρακτήρας του. Οι πίνακές του εμπεριέχουν υπέροχους χρωματικούς συνδυασμούς ενώ ο ίδιος ο καλλιτέχνης έχει αποδώσει με μοναδικό τρόπο σκηνές από την Αποκάλυψη.   Έργα σε ακουαρέλα και σε καμβά με ιδιότυπους τίτλους που ο επισκέπτης αξίζει να τα δεθ.

Η Λευκή Συλλογή, οι Πειραματισμοί σε Καμβά, η Μαύρη και η Πορφυρή Συλλογή περιμένουν όλους εσάς να τους ανακαλύψετε μέχρι το Σάββατο 25 Ιουνίου στο Ομήρειο.   

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση