25.1.2017 14:19

Σεμιναρίων συνέχεια για το ΑΡΤΙΟΝ

ΔΥΣΛΕΞΙΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνεχίζεται με επιτυχία ο κύκλος σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς «Μάθηση, γλώσσα και επικοινωνία» που ξεκίνησε το ΑΡΤΙΟΝ . Το σαββατοκύριακο 28-29 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 1η ενότητα του σεμιναρίου με θέμα  «Εισαγωγή στη Θετική Ψυχολογία-Θετική Ψυχολογία και Εκπαίδευση» διάρκειας 6 ωρών στο Ξενοδοχείο Ελληνικό Κάστρο(15:00-18:00) και το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο 4-5/2 θα ολοκληρωθεί 2 2η ενότητα. Η Θετική Ψυχολογία είναι ο κλάδος εκείνος της ψυχολογίας που εστιάζει στην ενδυνάμωση των θετικών διαστάσεων της ζωής του ατόμου, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό-κοινωνικό επίπεδο, με αρετές και αρχές που προάγουν την κοινωνία (ευτυχία, αισιοδοξία, ελπίδα, συγχώρεση, καρτερικότητα, υπευθυνότητα, φροντίδα, παιδεία, πολιτισμός, ήθος κ.α.). Η εκπαίδευση αποτελεί για την Θετική Ψυχολογία το πλέον πρόσφορο πεδίο εφαρμογών των αρχών της, τόσο σε ατομικό επίπεδο του κάθε παιδιού-μαθητή, όσο και ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, καθώς στο σχολικό πλαίσιο προσφέρονται όλες οι δυνατότητες για την ανάπτυξη, τόσο την γνωστική-νοητική, όσο και την κοινωνικο-συναισθηματική.  Εισηγήτρια του σεμιναρίου θα είναι η Δρ Αγγελική Ζάχου, διδάκτωρ τμήματος Ψυχολογίας του Παν/μιου του Μιλάνου και επιστημονική συνεργάτιδα-Λέκτορας ακαδημαϊκών προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής Ιδιωτικού Κολλεγίου. Θα δοθεί βιβλιογραφία και βεβαίωση παρακολούθησης. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι ελεύθερη.

Παράλληλα το πρωί του Σαββάτου(11:30-14:30) και της Κυριακής(11:30-14:30) στο ξενοδοχείο «Ελληνικό Κάστρο» λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε στην 1η ενότητα του σεμιναρίου «Μάθηση, γλώσσα και επικοινωνία» με θέμα τη δυσλεξία θα γίνει επανάληψή του.

Για δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλουν mail στο seminars.sen@gmail.com, και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν την Πρόεδρο του Συλλόγου, κα Βάσω Κριτάκη, τηλ. 6937214208.       

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ