4.7.2018 20:07

Σάρωσαν τα βραβεία οι "Ασύμπτωτες πορείες" του 1ου ΓΕ.Λ. Χίου

To φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Cineμάθεια, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στον τόπο μας, έκλεισε για το 2018 με μία μεγάλη για όλους έκπληξη, τις  «Ασύμπτωτες πορείες…», που πραγματικά καθήλωσε το κοινό. 

Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους που γεννήθηκε από την ομάδα Cineμάθειας του 1ου ΓΕΛ ΧΙΟΥ και πραγματεύεται τις  ζωές κάποιων ανθρώπων που διασταυρώθηκαν, αλλά δεν συναντήθηκαν ποτέ ουσιαστικά, ή ανθρώπων που ζουν σε μία δική του τροχιά με την αγωνία να αυτοπροσδιοριστούν μέσα από τα πάθη τους και τις εσωτερικές τους αναζητήσεις .

Η οπτική των δημιουργών μπόρεσε να αποδώσει με μία ευαίσθητη, διακριτική και  πολύ ποιητική ματιά φλέγοντα θέματα που δεν θα έπρεπε  να απασχολούν μόνο τους έφηβους, αλλά και όλους εμάς.  Στην εποχή της κρίσης οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται , στην εποχή της δημοκρατίας τα φύλα φυλακίζονται στερεοτυπικά μέσα στα πρέπει μιας υποκριτικής κοινωνίας, στην εποχή της ενημέρωσης  ακόμα χάνονται παιδιά από ναρκωτικά.

Το σενάριο βέβαια από μόνο του δεν θα έλεγε κάτι, αν δεν ερχόταν μία πραγματικά επαγγελματική τεχνογνωσία να το υπηρετήσει και να το αισθητοποιήσει μέσα από μοναδικές κινηματογραφικές λήψεις . Ο φακός  γινόταν ένα με τις κινήσεις των ηρώων, βουτούσε στις ψυχές τους,  και λικνιζόταν ανάλογα με τον ξεχωριστό ρυθμό που χαρακτήριζε την κάθε προσωπικότητα. Η κολοσσιαία  τέχνη του μοντάζ ανέσυρε αφοπλιστικά βλέμματα που τελικά δεν  συναντήθηκαν πουθενά, υπηρετώντας πλήρως τον τίτλο της ταινίας . Μπορούμε  να κάνουμε λόγο  για ένα άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, συνοδευόμενο από μία υπέροχη μουσική που ανέδειξε το καθόλου ερασιτεχνικό   παίξιμο των μαθητών. Όλοι οι συντελεστές της ταινίας φαίνεται να αντιμετώπισαν πολύ σοβαρά τους ρόλους τους, για αυτό τελικά  αντιμετωπιστήκαν  και οι ίδιοι σοβαρά από την   ηεπιτυχία, ώστε να αποσπάσουν σχεδόν όλα τα βραβεία:

Το Α’  Βραβείο

Καλύτερης Ταινίας,

Σεναρίου

Σκηνοθεσίας

Σκηνογραφίας

Ενδυματολογίας

Μοντάζ

Φωτογραφίας

«Ασύμπτωτα» υλικά μαγειρεύτηκαν με το μεράκι της  τέχνη και της τεχνική,  ώστε να απολαύσουμε ένα υπέροχο   επιδόρπιο από το φεστιβάλ.

Συντελεστές ταινίας

Πρωταγωνιστούν

Ευαγγελία Σκόρδια

Ανθούλα Τσακουμή

Χάρης Φραγκάκης

Παναγιώτα Χαλιορή

Κατερίνα Χονδρογιάννη

Γιώργος Ψυχής

Συμμετέχουν

Ελισάβετ Ιωσηφίδου

Σταμάτης Κλήμης

Παντελής Κοιλιάρης

Μαρία Κοκκώδη

Αθηνά Κοτσακά

Γιάννης Λαμπρινούκας

Σταύρος Λισκεντάι

Εβελίνα Λορέντζου

Μαριλένα Μαλαφή

Ειρήνη Μαρίνου

Ελένη Μαστοράκη

Ειρήνη Μεγαλοοικονόμου

Παντελής Μελέκος

Άρτεμις Μίχαλου

Ευγενία Μωρόμαλου

Γρηγόρης Χάμπας-Καλογήρου

 

Φιλική Συμμετοχή:

Μανόλης Σιδεράτος

Υπεύθυνη Καθηγήτρια

Δέσποινα Πουπάλου

Σενάριο

Μαθητική ομάδα της Cineμάθειας υπό την επίβλεψη της Δέσποινας Πουπάλου

Τεχνική Υποστήριξη (Σκηνοθεσία, Μοντάζ, μίξη ήχων, μουσική επιμέλεια)

 Γιώργος Πυργάρης

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ