Πολιτισμός

26/9/16 13:38

τελ. ενημ.: 27/9/16 9:14

Ρε που –ξανα –πάμε… στο Ομήρειο

Η Θεατρική Ομάδα Χίου επαναλαμβάνει τη φετινή θεατρική παραγωγή της «Ρε, που πάμε…» το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Ομήρειο(20:30 & 19:00).

Το «Ρε, που πάμε…» είναι μια σπονδυλωτή κωμωδία που αποτελείται από Ιστορίες για Γέλια και για Κλάματα με κοινό παρανομαστή την ΚΡΙΣΗ των ημερών μας. Πρόκειται για διασκευές που έκαναν μέλη της Ομάδας πάνω στα έργα των Νίκου Περέλλη, Δημήτρη Κεχαΐδη και Κώστα Μουρσελά.

Οι ήρωες του έργου είναι άνθρωποι καθημερινοί. Άνθρωποι που εγκατέλειψαν τα ιδανικά τους και συμβιβάστηκαν. Άνθρωποι απελπισμένοι από τη φτώχεια και τα μέτρα λιτότητας. Άνθρωποι που αγωνίζονται να αποκτήσουν ένα «κεραμίδι» έστω και για ταφόπλακα. Άνθρωποι που η ανασφάλεια για την υγεία τους, τους κάνει νευρωτικούς. Άνθρωποι φοβισμένοι και τρομοκρατημένοι, που δεν απολαμβάνουν ούτε τα πιο απλά καθημερινά πράγματα, όπως ένα πιάτο φαΐ. Άνθρωποι περασμένων γενιών που το μυαλό τους λοξοδρόμησε αρνούμενο να δεχτεί τα παρόντα…

Συντελεστές παράστασης

Σκηνοθετική ομάδα: Ανδρέας Παπασταμάτης, Μπάμπης Σαχτούρης, Ντέπυ Στουπάκη Σκηνικά –Αφίσα: Νικολής Φράσκος Φωτισμοί: Παναγιώτης Λούρος Ήχος: Ανθίππη Φιαμού, Ελένη Κολάκη Μουσική: Γιώργος Πάχος Στίχοι: Ευγενία Ασλανίδη Ενδυματολογική Επιμέλεια: Ρούλα Μελέκου, Ελένη Μονογιούδη Μακιγιάζ: Άννα Μαυρή Επιμέλεια Προγράμματος: Ευγενία Ασλανίδη, Μπάμπης Σαχτούρης, Ανθίππη Φιαμού Επίβλεψη Σκηνικού Χώρου: Πόλυ Σωτηράκη, Παντελής Καλλίτσης, Κωνσταντία Φακίρη Συντονισμός παραγωγής: Μαρία Φούτσου Ειδικά σε αυτή την παράσταση παίζουν οι ηθοποιοί:

Ελένη Μονογιούδη, Ανθίππη Φιαμού, Λουκάς Δρίζος, Δημήτρης Κουτσουράκης Μπάμπης Σαχτούρης, Στέλιος Μακριάς, Μπέλλα Διαμαντάρα Ανθούλα Μπουγδάνου, Ντέπυ Στουπάκη, Κοσμάς Μανές , Μάρκος Διαμαντάρας: Άννα Σαββάκη –Μαρτινέζ, Νικήτας Ντάντης

Δείτε επίσης