5.2.2016 11:22

Πρωτεύουσα της καρδιάς τους η … Ποταμιά

Την έχουν εγκαταλείψει για τα μάτια της πρωτεύουσας Αθήνας, μα για τους Ποταμούσους της Αττικής, όπως απέδειξε εκ νέου η προσέλευση τους στην ετήσια εκδήλωση του συλλόγου τους, αμετακίνητη πρωτεύουσα της καρδιάς τους ήταν και παραμένει η Ποταμιά.

Η ενοριακή αίθουσα της Αγίας Αναστασίας στο Περιστέρι ασφυκτικά γέμισε απ’ τους Ποταμούσους, μικρούς και μεγάλους την περασμένη Κυριακή κι αυτό ήταν το πιο παρήγορο μήνυμα της εκδήλωσης. Όλες οι γενιές, απ’ τους παππούδες με έντονες τις αναμνήσεις, ως τα εγγόνια με τις πιο πρόσφατες καλοκαιρινές, έσμιξαν για λίγες ώρες κι επιβεβαίωσαν όρκους παντοτινής εκτίμησης στον τόπο καταγωγής τους.

Στην εκδήλωση έγινε και παρουσίαση της προοπτικής κάτι να αρχίσει να κινείται στην Παλιά Ποταμιά. Παρόν και φέτος ο πρόεδρος του χωριού Μαν. Καριάμης, το Δήμο εκπροσώπησε ο με καταγωγή απ’ την Ποταμιά Γ. Γαβαλάς, ενώ τις ρίζες της δεν ξέχασε ούτε φέτος η ολυμπιονίκης Χαρά Καριάμη. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ