18.4.2024 16:55

«Πρόσωπα-Προσωπεία-Τοπία» - Ατομική Έκθεση της Μαρίας Καρατζά στην NS Gallery

Η Μαρία Καρατζά είναι 26 χρονών, κατάγεται από τη Χίο και είναι απόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. 

Κατά τη διάρκεια των σχολικών της χρόνων στο νησί, έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο και αργότερα παρουσίασε έργα της στην “Πανσέληνο” στον Καρφά με τίτλο “Ασπρόμαυρες σκέψεις” το 2015. 

Παράλληλα με τις σπουδές της αλλά και μετά την αποφοίτησή της, έλαβε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και σε μαγαζιά της Αθήνας. Κάποιες από αυτές είναι οι “Sketchbook- εικονογραφημένα ημερολόγια” - O Art gallery 2019, “Project Platforms” - Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών 2021, “The joy of life” - ArteVision 2022, “Duo Exhibition”- Cantina Social 2022, “Me against Monday” Γουίκεντ 2023, “Me against Monday” -Κροκόδειλος 2023 κ.α. 

Σήμερα διοργανώνει την πρώτη της ατομική έκθεση στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε συνεργασία με την NS Gallery και τον τίτλο αυτής “Πρόσωπα-Προσωπεία-Τοπία”. 

Στην συγκεκριμένη έκθεση η καλλιτέχνης θέλει να εξηγήσει μέσω της δουλειάς της ότι ο άνθρωπος δεν έχει μόνο το πρόσωπο που εμείς βλέπουμε. Θεωρεί ότι ο καθένας μας ξεχωριστά φτιάχνει το δικό του προσωπείο και το φορά καθημερινά αναλόγως τις περιστάσεις και τα περιβάλλοντα. Εδώ λοιπόν έρχεται το τοπίο. Για την καλλιτέχνη, ο άνθρωπος είναι ένα τοπίο είτε εξωτερικό, είτε εσωτερικό. Η ζωή επηρεάζει τον οποιοδήποτε ανεξαρτήτου χαρακτήρα (εσωστρεφή-εξωστρεφή) και αυτό αντίστοιχα αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπο του ή σε αυτό το προσωπείο που ο ίδιος έχει επιλέξει.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 Απριλίου και ώρα 19:00 στην NS Gallery στην οδό Δημοκρατίας 5 στο ισόγειο. Η έκθεση θα έχει διάρκεια από τις 27 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ